Vaccinul rusesc împotriva Covid-19 va fi produs și într-una din cele mai afectate țări de pandemie
Vaccinul rus împotriva COVID-19 anunţat marţi de responsabilii de la Moscova urmează să fie produs de asemenea în Brazilia, în urma unui acord pe care guvernul statului brazilian Parana îl va încheia cu Rusia.
Declarația directorul Institutului de Tehnologie din Parana, Jorge Callado, vine la câteva ore după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia este prima ţară din lume care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, anunţ primit cu rezerve de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi de comunitatea ştiinţifică, reticente faţă de viteza efectuării testelor clinice şi informaţiile insuficiente despre acest vaccin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Guvernatorul statului Parana, Ratinho Junior, se va întâlni miercuri cu ambasadorul Rusiei în Brazilia, Serghei Akopov, pentru a discuta despre acordul de cooperare tehnică pentru producţia vaccinului, tratativele fiind începute în luna iulie.
Brazilia, a doua cea mai afectată țară de pandemie, după SUA
Brazilia, a doua ţară după SUA cea mai afectată de pandemia COVID-19, a început deja testarea pe voluntari a două vaccinuri, respectiv vaccinul dezvoltat de grupul farmaceutic britanic AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford şi cel al laboratorului chinez Sinovac Biotech.
Spre deosebire de vaccinul rusesc, acestea două se numără printre cele şase semnalate săptămâna trecută de OMS ca fiind cele mai avansate în procesul testelor clinice.
Faza a treia a testării vaccinului rusesc împotriva COVID-19 începe miercuri.
Potrivit directorului fondului suveran rus RDIF implicat în proiect, Kirill Dmitriev, începutul producţiei industriale pentru acest vaccin este preconizat pentru luna septembrie şi peste 20 de ţări au precomandat circa un miliard de doze.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atenţionat însă că este necesară o evaluare riguroasă a eficacităţii şi siguranţei vaccinului.