Vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca, ținta unor hackeri nord-coreeni
Un grup de hackeri nord-coreeni sunt suspectaţi ar fi încercat în ultimele săptămâni să intre în sistemele IT ale companiei britanice AstraZeneca, ce dezvoltă un vaccin anti-COVID-19 ajuns în faza finală de studii.
Potrivit Reuters, care citează două surse cu cunoştinţe despre situaţie, în ultimele săptămâni hackeri nord-coreeni au încercat să spargă şi sistemele informatice ale AstraZeneca.
Hackerii s-au dat drept recrutori pentru a aborda personalul AstraZeneca cu false oferte de muncă, a precizat una dintre surse. După aceea au trimis documente despre care susţineau că sunt descrieri ale joburilor şi care erau pline cu un cod maliţios menit să asigure accesul la computerul victimei.
Tentativele de piratare au vizat "un număr mare de persoane", inclusiv personal care lucra la cercetarea asupra COVID-19, a declarat una dintre surse, dar niciuna dintre ele nu a fost încununată de succes.
AstraZeneca, care este unul dintre cei mai de succes primii trei dezvoltatori ai unui vaccin pentru COVID-19, a refuzat să comenteze informaţiile apărute în spațiul public.
Compania a anunțat că vaccinul său are o eficacitate de 70%, dar procentul poate crește la aproximativ 90% atunci când este administrată doar o jumătate de doză, urmată de o doză completă după o lună de zile.
Instrumentele şi tehnicile utilizate în atacuri arată că acestea fac parte dintr-o campanie de atacuri informatice pe care oficiali ai SUA şi cercetători în domeniul securităţii cibernetice o atribuie Coreei de Nord, au mai precizat sursele Reuters.
Unele dintre conturile utilizate în atacurile asupra AstraZeneca au fost înregistrate pe domenii din Rusia, a spus una dintre surse, într-o posibilă tentativă de a-i deruta pe anchetatori.
Agenţii NIS au informat că liderul nord-coreean Kim Jong Un ia "măsuri iraţionale" în contextul în care ţara se confruntă cu pandemia de COVID-19.
Politicile sale afectează şi mai mult o economie deja foarte lovită, interzicând de exemplu pescuitul şi producţia de sare, de teamă că apa de mare este contaminată cu coronavirus. De asemenea, 110.000 de tone de orez din China au fost abandonate în portul chinez Dalian.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Agerpres
Etichete: vaccin, coronavirus, hackeri, astrazeneca,
Dată publicare:
28-11-2020 14:59