Urs polar cu mesajul „T-34” inscripționat pe corp, filmat în Rusia. Ce spun cercetătorii

04-12-2019 14:36

Urs polar

Imaginile cu un urs polar, aflat în libertate, vopsit cu însemnele celebrului tanc sovietic T-34, i-au alarmat pe oamenii de ştiinţă ruşi, informează AFP miercuri.

Aceștia se tem că semnele vopsite cu grafitti de culoare neagră ar putea afecta abilitatea ursului polar de a vâna, deoarece acesta nu se va mai putea camufla în mediul său natural.

Un filmuleţ cu acest urs a fost publicat luni pe Facebook de Sergei Kavry, membru al organizaţiei World Wildlife Fund (WWF) din Rusia, şi apoi preluat de mass-media locale. Potrivit acestora, ursul a fost vopsit de cercetători în timp ce acesta s-a aventurat în căutarea hranei lângă o localitate arctică.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пишут, снято на Чукотке. Кто-то написал на белом медведе «Т-34». Довольно глупо, животное может лишиться маскировки и умереть с голоду. #mgdn #vesmagadan

A post shared by ИА Весьма (@vesma.today) on

În postare, Kavry îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că semnele enorme pictate pe spatele animalului îl vor împiedica pe acesta să vâneze şi-l vor condamna să moară de foame. "De ce? De ce? Nu va mai putea vâna fără a fi remarcat", a scris el, potrivit Agerpres.

Anatoli Kotchnev, cercetător la Institutul pentru probleme biologice din Extremul Orient, a declarat agenţiei de presă Ria Novosti că în prezent este favorizată ipoteza unei "glume". "La început, până se va spăla, îi va fi greu să vâneze", a adăugat el.

Potrivit publicaţiei locale Severpress, semnele ar fi fost pictate de o expediţie ştiinţifică către Novaia Zemlea, un arhipelag aproape nelocuit din Marea Barents, aflată în Extremul Orient rus.

Sever-press îl citează pe Ilia Mordvintsev, un om de ştiinţă care a declarat că membrii unei expediţii au tranchilizat ursul în timp ce căutau un depozit de deşeuri. L-au vopsit apoi şi l-au transportat la o distanţă bună de locul respectiv, pentru a vedea dacă va reveni. Potrivit acestui expert, T-34 ar corespunde pur şi simplu locaţiei geografice unde a fost capturat.

Urşii polari sunt victime ale încălzirii globale, iar topirea gheţii în zona arctică îi obligă să petreacă mai mult timp în căutarea hranei. În luna februarie, autorităţile ruse au instaurat starea de urgenţă în Novaia Zemlea din cauza unui aflux de urşi polari agresivi, aflaţi în căutarea hranei.

Sursa: Agerpres

Tags: urs polar, rusia, tanc,


VIDEO PROTVPLUS.RO