Povestea lui Usko, singurul urs din lume care a trăit în scaun cu rotile

Ultima actualizare: 30-11-2019 14:11
Usko
Getty

Usko, singurul urs din lume cu fractură de coloana vertebrală, care a supravieţuit datorită unui scaun cu rotile, a murit în nordul Greciei.

„Cu mare tristeţe anunţăm moartea lui Usko, singurul urs care a reuşit să se deplaseze cu ajutorul unui scaun rulant", a anunţat asociaţia de protecţie a naturii Arcturos, potrivit Agerpres.

„În timpul scurtei sale vieţi, el ne-a învăţat ce înseamnă să lupţi pentru viaţă şi să nu pleci niciodată braţele în faţa unor piedici de netrecut", precizează asociaţia.

Usko a murit de insuficienţă renală luni într-un sanctuar administrat de Arcturos în munţii Nymfaio, la 600 kilometri nord-vest de Atena.

El a fost găsit când era pui, în 2015 în Republica Macedonia de Nord, paralizat de la talie în jos din cauza unei fracturi la coloana vertebrală.

Mama lui fusese ucisă, iar el rămăsese singur în pădure.

„Nu avea nicio şansă de supravieţuire, dar îngrijitorii şi veterinarii au văzut la Usko o dorinţă incredibilă de a trăi şi au hotărât să-i creeze un scaun rulant adaptat special pentru el, pe care l-a adoptat imediat", a explicat vineri Arcturos.

„El a crescut având trei scaune rulante diferite şi a devenit unul dintre rarele animale sălbatice care au folosit acest mecanism", a precizat asociaţia.

Înfiinţată în 1992, Arcturos îngrijeşte urşi şi lupi din Balcani, dar şi alte animale sălbatice provenite din Austria şi Georgia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO