Unul dintre fiii lui Osama Bin Laden, pus pe lista neagra a teroristilor. Cum a fost caracterizat de analisti

06-01-2017 09:55


hamza bin laden

Unul dintre cei 11 fii ai lui Osama Bin Laden, care a ajutat la planuirea atentatelor din 11 septembrie 2001 din SUA, a fost trecut pe lista neagra a teroristilor internationali de catre Departamentul de Stat american.

Hamza bin Laden a transmis, printr-un mesaj audio, ca va produce acte teroriste impotriva Statelor Unite. Specialistii l-au descris pe fiul lui bin Laden, nascut in 1989, drept “printul” al Qaeda, gruparea terorista fondata de tatal sau in anii ’80, relateaza CNN

Cand era copil, el a aparut in clipurile de propaganda ale al Qaeda, fiind inconjurat de barbati care aveau asupra lor arme, amenintand Vestul.

Inca de la o varsta frageda, tatal sau l-a pregatit. Hamza a fost indoctrinate cu mesajul jihadist. Este un fanatic. Cred ca asta il face sa reprezinte o amenintare”, a declarat Peter Bergan, analist pe probleme de securitate nationala, autorul al cartii “Statele Unite al jihadului”.

Hamza bin Laden este considerat un potential lider al gruparii al Qaeda. Potrivit analistilor, tanarul bin Laden ar putea sa ajute la reunirea grupului fondator al gruparii teroriste.

Pana in prezent, al Qaeda a pierdut numerosi lideri importanti, fiind in umbra ISIS cand vine vorba de racolarea tinerilor jihadisti.
 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO