Una dintre cele mai faimoase plaje din Croația, pustie din cauza pandemiei
În Europa, pandemia pare sub control în cele mai multe ţări, dar normalitatea este încă departe, iar turismul are cel mai mult de suferit în această perioadă.
De exemplu una dintre cele mai căutate staţiuni pentru tineri din Croaţia e pe jumătate goală, iar puţinii petrecăreţi au rămas dezamăgiţi.
Pericolul apariţiei unui focar de coronavirus e încă prezent. Din acelaşi motiv, belgienii au introdus, de duminică, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în magazine.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O plajă aflată pe insula croată Pag, la Marea Adriatică, e una dintre cele mai faimoase destinaţii pentru tineri din regiune şi nu degeaba i se spune Ibiza croată. În alţi ani, petrecerile începeau odată cu deschiderea sezonului turistic şi se încheiau abia la finalul acestuia. Acum, din cauza pandemiei, numărul turiştilor s-a redus drastic.
Acum, pe plaja din Zirce sunt abia câteva sute de persoane, în mare parte familii. Cluburile şi barurile sunt aproape goale, iar tinerii care veniseră pregătiţi să se distreze trebuie să mai aştepte.
Cu toate astea, numărul turiştilor tineri care vin să petreacă e în creştere, iar autorităţile locale se tem că asta ar duce şi la apariţia unor focare de COVID-19.
Pentru că tot vorbim despre măsuri, Belgia a introdus obligativitatea măştilor în magazine şi în mall-uri. Cei care le-au uitat acasă pot să cumpere la intrare. Dacă nu le poartă, amenda e de 250 de euro.
La ultimul bilanţ, cel de sâmbătă, Belgia a înregistrat 112 cazuri noi şi un singur deces, dintr-un total de peste 62.000 de cazuri şi aproape 10.000 de morţi de la începutul pandemiei şi până acum.