Un val de frig va acoperi regiunile de pe coasta de est a SUA, devastate de uraganul Sandy

Ultima actualizare: 08-11-2012 06:59

Asta inseamna noi probleme pentru sutele de mii de americani ce nu au nici acum electricitate. Guvernatorul statului New York a anuntat ca cei care nu isi pot incalzi locuintele vor fi mutati de urgenta.

40.000 de newyorkezi stau si acum pe intuneric, desi a trecut aproape o saptamana de cand Sandy a "navalit" peste oras. Iar din noaptea de luni, temperaturile vor incepe sa coboare sub limita inghetului.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: "Se va face frig. Oamenii stau in case care nu pot fi locuite. Nu le place sa isi paraseasca locuintele, insa frigul ii va obliga sa faca asta. Prin urmare, vom avea zeci de mii de oameni care vor trebui relocati imediat".

Luni toate scolile vor fi redeschise, iar locuitorii metropolei se intorc la munca, asa ca transportul public, cu greu repus pe picioare dupa trecerea lui Sandy, va fi supraaglomerat.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: "In primul rand, volumul de pasageri va fi mult mai mare si din cauza problemelor in alimentarea cu combustibil, mult mai multi oameni vor folosi transportul in comun".

Fara caldura, apa si mancare, oamenii au inceput sa isi piarda rabdarea, precum niste locuitori din Queens, care si-au iesit din fire cand in zona a ajuns Michael Bloomberg, primarul orasului New York.

Michael Bloomberg, primarul New York-ului: "Un numar urias de angajati de la stat muncesc 24 din 7, pentru a livra mancare, apa. Oamenii nu vor primi niciodata tot ceea ce vor si cat de repede vor".

In tot statul New York, peste 700.000 de familii nu au curent electric, in timp ce in New Jersey numarul lor trece de un milion. Situatia nu este roz nici pentru cei care isi bun bazele in generatoarele care functioneaza pe baza de carburant. In fata putinelor benzinarii deschise, cozile se intind pe kilometri.

Regiunile de coasta lovite de Sandy se pregatesc pentru o noua provocare. Incepand de miercui vor reintra in peisaj ploile, iar in zonele joase s-ar putea inregistra noi inundatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO