Un sfert dintre britanici nu sunt dispuși să renunțe la lucrurile care le fac viața confortabilă, dar dăunează planetei

Dată publicare: 07-04-2021 20:05
Dată actualizare: 07-04-2021 20:05


Deși urmările schimbărilor climatice sunt evidente, iar experții atrag atenția că trebuie acționat rapid, puțini sunt de acord să modifice ceva.

Un sondaj comandat de guvernul de la Londra arată că un sfert dintre britanici nu sunt dispuși să renunțe la lucrurile care le fac viața confortabilă și dăunează planetei, cum ar fi zborurile, mâncarea ieftină, ori mașinile rapide.

Peisajele în schimbare, precum aceste.... "culturi" de panouri solare, reflectă eforturile făcute de autorități pentru a combate urgența climatică. Însă cum stau lucrurile cu obiceiurile individuale?

Britanic: „Am doi copii mici, care vor vedea cu ochii lor efectele schimbărilor climatice, mai mult decât vor fi evidente în timpul vieții mele.”

Un sondaj comandat de guvernul de la Londra a scos la iveală că un sfert dintre britanici nu sunt dispuși să renunțe nici măcar la un singur obicei care afectează mediul: de pildă la mașinile pe motorină sau benzină, ori la biletele ieftine de avion.

Acest cuplu din țara Galilor admite cu zâmbetul pe buze că propriul confort, nu grija planetei, le ghidează planurile de vacanță.

Gareth Evans: „Suntem îngrijorați în legătură cu schimbările climatice, dar impactul lor asupra noastră este neglijabil.”

De altfel, un studiu recent arată că 69% dintre britanici consideră că nu sunt afectați personal de schimbările climatice.

Lisa Holland, corespondent Sky News: „Încă nu înțelegem că schimbările climatice ne afectează pe toți ori nu suntem pregătiți să facem schimbările necesare.”

Cei mai mulți englezi înțeleg noțiuni amplu vehiculate precum "amprenta de carbon" ori "energii regenerabile". Dar prea puțini au habar că formula COP26 se refera la Conferință ONU asupra climei, pe care Marea Britanie o va găzdui la toamnă. Ori de numele ministrului britanic pentru schimbările climatice.

Militanții pentru protecția planetei cer autorităților să-și schimbe mesajele în legătură cu politicile de mediu, astfel încât să nu mai primeze ideea de restricții ori implicații economice și asupra stilului de viață.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO