Un român, judecat în Regatul Unit pentru moartea celor 39 de vietnamezi din "camionul morții"
Un român și un irlandez vor fi judecați în Regatul Unit pentru uciderea a 39 de imigranți vietnamezi, ce au fost găsiți fără viață, anul trecut, într-un camion frigorific, lângă Londra.
Șoferul de camion irlandez Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani, și Gheorghe Nica, cu dublă cetățenie, română și britanică, în vârstă de 43 de ani, sunt acuzați că au ucis opt femei, doi băieți și 29 de bărbați pe 23 octombrie, transmite DailyMail.
Nica, care locuiește în Mimosa Close, Essex, neagă acuzațiile de omor din culpă şi sprijin privind imigraţia ilegală.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Potrivit sursei citate, procesul lor începe miercuri.
De asemenea, alți doi bărbați, dintre care unul român, pe nume Alexandru-Ovidiu Hanga, vor fi judecați pentru apartenență la o rețea internațională care transportă migranți în Regatul Unit.
Cadavrele celor 31 de bărbaţi şi opt femei - inclusiv a doi adolescenţi în vârstă de 15 ani - au fost descoperite la 23 octombrie, într-un container, în zona industrială Grays, la est de Londra. Containerul provenea din portul belgian Zeebruges.
Cum au ajuns migranții să moară în camionul frigorific
Multe dintre victimele acestei drame erau originare dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului, care trăieşte din pescuit, agricultură sau industrie.
Familiile se îndatorează cu mii de dolari pentru a-şi trimite un membru în Regatul Unit prin filiere clandestine, în speranţa ca aceştia să găsească locuri de muncă bine plătite.
Sute de vietnamezi sunt traficaţi în Marea Britanie în fiecare an, potrivit ECPAT, o asociaţie neguvernamentală care luptă împotriva traficului de persoane.