Lista oficială a victimelor din „camionul morții”. Doi vietnamezi veneau din România


Ultimul update: Vineri 08 Noiembrie 2019 19:15
Data publicarii: Vineri 08 Noiembrie 2019 18:48
Categorie: Stiri externe

Autoritățile au făcut publice numele cetățenilor vietnamezi care au fost găsiți morți într-un camion frigorific din Marea Britanie, doi dintre aceștia venind din România.

Printre cele 39 de victime se numără și zece adolescenți, relatează The Guardian.

Doi dintre cetățenii vietnamezi care au murit în camionul frigorific veneau din România. Aceștia sunt Vo Ngoc Nam, în vârstă de 28 de ani și Nguyen Dinh Tu, în vârstă de 26 de ani.

Vo Ngoc Nam lucra în România, a declarat mama sa pentru AFP la începutul anchetei, când încă nu erau disponibile numele victimelor din camionul descoperit în Essex. Familia a început să-şi facă griji atunci când nu au mai primit niciun semn de la el timp de câteva zile.

De asemenea, Vo Ngoc Nam ar fi fost victima unuei escrocherii în România. Mama acestuia a povestit că bărbatul a părăsit țara sa natală pentru a lucra legal într-o fabrică de la noi.

Vo Ngoc Nam și-a dat demisia, după ce a primit doar jumătate din salariul promis de angajatorul din România. Familia sa a plătit 8.500 de dolari pentru ca Vo să ajungă în Germania, unde s-a anajat în construcții, scrie CNN.

În speranța că va găsi o viață mai bună în Marea Britanie, Vo a ajuns în „camionul morții”.

În ultimul mesaj trimis de Vo Ngoc Nam, acesta îşi ruga părinţii să se roage pentru el. Bărbatul avea doi copii în ţara sa.

Jurnaliştii de la Daily Mail au descoperit că Nguyen Dinh Tu lucrase ilegal în România, de unde a plecat în Germania în speranţa că va ajunge în Marea Britanie, destinaţia sa finală.

Văduva lui, Hoang Thi Thuong, a dezvăluit că l-a ajutat să strângă 14.000 de dolari, preţul cerut de cei care au pus la cale transportul de emigranţi. Vietnamezul ar fi adunat o altă parte din bani muncind şi cerşind în România.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO