Primele imagini cu victimele din "camionul morții". Cea mai tânără avea doar 18 ani

28-10-2019 11:10

Cine sunt victimele din

Poliţia britanică a anunţat luni că un bărbat arestat sâmbătă, la Dublin, este o persoană relevantă în ancheta privitoare la cazul celor 39 de migranţi găsiți morți într-un camion.

Un bărbat arestat de Garda în portul Dublin sâmbătă, 26 octombrie, este o persoană de interes în cadrul anchetei noastre pentru crimă în legătură cu cele 39 de persoane găsite decedate într-un camion în Purfleet miercuri, 23 octombrie'', a declarat poliţia din comitatul Essex, unde a fost descoperit ''camionul morţii'', transmite Reuters.

Autoritățile britanice nu au confirmat încă identitatea vreuneia dintre victimele din Essex, însă, potrivit presei internaționale, în Vietnam, mai multe familii au dezvăluit că se tem că rudele lor s-ar afla printre cei găsiți morți în Marea Britanie.

Potrivit site-ului unionjack.co.uk, membri ai familiilor acestora susțin că probe ADN le-au fost cerute, însă procesul identificării victimelor ar putea fi complicat, poliția din Essex anunțând, vineri, că "tabloul s-ar putea schimba".

Hanoi: Nu există dovezi că sunt cetățeni vietnamezi


Reuters notează că guvernul de la Hanoi a anunţat că Marea Britanie a trimis în Vietnam documente pentru verificări în cazul a patru dintre cele 39 de morţi, dar că încă nu există dovezi că printre victime se află cetățeni vietnamezi.

Potrivit website-ului guvernului vietnamez, viceministrul de externe Bui Thanh Son a declarat presei că dosarele au fost predate Ministerului Securităţii Publice în vederea ''coordonării verificării''.

''Ministerul Afacerilor Externe analizează dosarele posibilelor victime, dar până în prezent nu există dovezi care să confirme că printre victime se află cetăţeni vietnamezi'', a afirmat Bui Thanh Son.

Cine sunt victimele


Site-ul unionjack.co.uk prezintă poveștile unor tineri vietnamezi, considerați a se număra printre cele 39 de victime din "camionul morții".

Pham Thi Tra My (26 de ani)

Tatăl tinerei de 26 de ani a mărturisit că familia lui a plătit o sumă mare de bani traficanților pentru ca fiica lui să ajungă în siguranță din Vietnam în Marea Britanie, pentru o viață mai bună. Ea a plecat din Vietnam pe 3 octombrie, ajungând în Franța cu avionul, trei zile mai târziu.

"Am încercat să o facem să se răzgândească. Pentru că ar fi fost un drum foarte greu pentru ea, ca fată. Însă, ea a spus că dacă nu va pleca, familia va avea o viață grea, din cauza datoriilor mari. Deci, și-a asumat riscul și a plecat", a declarat Pham Van Thin pentru Sky News.

Tânăra le-ar fi trimis părinților un mesaj cu câteva ore înainte ca TIR-ul să fie descoperit.

"Îmi pare rău, mamă și tată. Călătoria mea peste graniță nu a avut succes. Te iubesc atât de mult mamă, și pe tine tată. Mor fiindcă nu mai pot respira. Sunt din Can Loc Ha Tinh. Vietnam. Mamă, îmi pare atât de rău”, i-ar fi scris tânăra mamei ei.

Nguyen Dinh Tu (26 de ani)

Jurnaliştii de la Daily Mail au descoperit că Nguyen Dinh Tu era așteptat de rudele sale din UK la o locație stabilită înainte, după ce acesta ar fi reușit să ajungă în țară.

Se pare că Nguyen Dinh Tu, în vârstă de 26 de ani, lucrase ilegal în România, de unde a plecat în Germania în speranţa că va ajunge în Marea Britanie.

Tatăl acestuia a precizat, pentru Reuters, că rudele lui l-au sunat și i-au spus că ei cred că tânărul se află printre victimele din camion.

"Nu am mai auzit nimic de el. Ultima dată am avut vești despre el, marți", a declarat tatăl lui, Nguyen Dinh Sat.

Vo Ngoc Nam (28 de ani)

Și despre Vo Ngoc Nam, un tânăr vietnamez de 28 de ani, se crede că a lucrat în România.

Potrivit AFP, mama lui Vo Ngoc Nam a dezvăluit că acesta lucra în România. Bărbatul ar fi decis să emigreze ilegal în Marea Britanie, iar familia a început să-şi facă griji atunci când nu au mai primit niciun semn de la el de câteva zile.

În ultimul mesaj trimis de Vo Ngoc Nam, acesta îşi ruga părinţii să se roage pentru el. Bărbatul avea doi copii în ţara sa.

Bui Phan Thang

Thang, care avea rude în UK, a plecat din locuința sa pe 2 octombrie, după care și-a sunat familia, luni, să le spună că este pe cale să se urce într-un vehicul. Apoi, familia nu a mai avut vești despre el.

Anna Bui Thi Nhung (18 ani)

Despre Anna Bui Thi Nhung se crede că era cea mai tânără dintre victime. În vârstă de 18 ani, Anna Bui Thi Nhung era manichiuristă în Yen Than, iar părinții ei ar fi plătit 8.000 de lire sterline (9000 de euro) pentru ca ea să ajungă în UK.

Luni, aceasta i-ar fi trimis un mesaj unui prieten, pe Facebook: "Călătoria mea nu este tocmai bună".

Vo Nhan Du (19 ani)

Fotografiile lui Vo Nhan Du (19 ani), din Can Loc, au fost distribuite pe grupuri de Facebook din Vietnam, în speranța că familia va primi vești.

Se crede că a plecat din Belgia spre UK marți, atunci când familia a avut ultima dată vești despre el.

Verii Hung Nguyen și Hoang Van Tiep

Mătușa celor doi tineri, Hung Nguyen (33 de ani) și Hoang Van Tiep, crde că ei se aflau în camion. Ea a postat imaginile celor doi pe rețelele sociale în speranța că ar putea fi în viață.

Potrivit twnews.co.uk, peste 500 de obiecte, inclusiv telefoane mobile, au fost colectate de la victimele din camion, pentru a se putea aduna informații despre identitatea acestora.

Treizeci şi nouă de persoane - 31 de bărbaţi şi o femeie - au fost găsite miercuri, 23 octombrie, decedate într-un parc industrial de la est de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO