Un restaurant din Taipei le oferă clienţilor cu simţul aventurii tăiţei cu carne de izopode gigantice
Un izopod gigantic cu 14 picioare a devenit principala atracţie din meniul unui restaurant de tăiţei din Taipei şi clienţii stau la coadă, atât pentru a fotografia produsul culinar cât şi pentru a-l gusta, transmite duminică Reuters.
Încă de când localul "The Ramen Boy" a lansat în ediţie limitată bolul de tăiţei cu izopode la 22 mai, proclamând în social media că "în sfârşit am găsit ingredientul de vis", peste 100 de clienţi s-au înscris pe lista de aşteptare pentru a putea mânca în acest restaurant.
Giant isopod (大王具足蟲) ramen now available for a limited time in Taipei! Apparently it tastes like lobster but sweeter? I don't think I'm going to try it, even if I could reserve a spot (this has already gone viral) ????
Photos via TheRamenBoy (拉麵公子) on Facebook. pic.twitter.com/RyuXAgujaq
— Xander ✺ Spectral Codex (@spectralcodex) May 22, 2023
"Este foarte atractiv datorită modului cum arată - arată foarte drăguţ", a declarat proprietarul în vârstă de 37 de ani al restaurantului, care s-a prezentat drept domnul Hu, în timp ce ţinea un izopod gigantic în mână pentru clienţii care făceau poze.
"În ceea ce priveşte metoda de preparare, folosim cea mai simplă cale, la aburi, aşa că nu există nicio dificultate să-i procesăm", a adăugat el.
Bucătarii ţin izopodele la aburi timp de 10 minute, după care le aşează pe un pat de tăiţei cu o fiertură groasă de pui şi peşte. Fiecare porţie costă 1.480 de dolari taiwanezi (48 de dolari americani).
Conform unui client, carnea izopodelor seamănă la gust cu cea de crab şi de homar, cu o textură densă şi puţin gumată.
Izopodele gigantice - rude îndepărtate ale crabilor şi creveţilor - sunt cei mai mari membri ai grupului crustaceelor, conform site-ului NOAA Ocean Exploration.
Izopodele gigantice sunt întâlnite la adâncimi între 170 şi 2.140 de metri în oceane, iar 80% dintre aceste crustacee trăiesc la adâncimi între 365 şi 730 de metri.
Un expert taiwanez a identificat specia drept "Bathynomus jamesi", descoperită în apropierea insulelor Dongsha, în Marea Chinei de Sud. Aceste izopode trăiesc la adâncimi între 300 şi 500 de metri.
Încă de la lansarea acestui fel de tăiţei, unii oameni de ştiinţă au exprimat îngrijorări cu privire la potenţialul impact ecologic al pescuitului cu traul de fund, precum şi cu privire la posibile riscuri pentru sănătate.