Oraşul din Germania ale cărui străzi nu au nume. Locuitorii se opun unei schimbări


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 13:14
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2019 11:59
Categorie: Stiri externe
germania

Majoritatea locuitorilor din Hilgermissen, un oraș din nordul Germaniei, au votat în favoarea menţinerii sistemului tradiţional conform căruia străzile din oraş nu au nume, în cadrul unui referendum local marcat de disensiuni, relatează agenţia DPA.

Găsirea unei adrese în Hilgermissen poate fi un coşmar, această municipalitate compusă din mai multe localităţi având străzi a căror numerotare pare lipsită de logică, conform Agerpres. 

Totuşi, 60% dintre cei aproximativ 1.900 de locuitori au votat în favoarea menţinerii vechiului sistem care prevede exclusiv adrese conţinând numere, potrivit rezultatelor preliminare ale referendumului.

Antreprenorii reclamă faptul că aplicaţiile de orientare nu funcţionează corespunzător în această municipalitate, iar şoferii firmelor de curierat şi clienţii au probleme în a găsi anumite adrese. Alte voci şi-au exprimat îngrijorarea că serviciile de intervenţii de urgenţă ar putea să nu ajungă suficient de rapid la locuitorii aflaţi în situaţii de dificultate.

Ca urmare, consiliul local din Hilgermissen a votat anul trecut în favoarea implementării denumirii străzilor pentru îmbunătăţirea orientării în interiorul localităţii şi în afara acesteia.

Ulterior, însă, trei locuitori au lansat o iniţiativă de menţinere a vechiului sistem din Hilgermissen, bazat exclusiv pe numere. Aceştia au amintit o tentativă anterioară, din 2013, de introducere a numelor pentru străzi, demers respins de majoritatea locuitorilor.

Tradiţionaliştii care se opun schimbării au notat că serviciile de urgenţă sunt dotate cu dispozitive moderne de navigare care le ghidează în timp scurt oriunde trebuie să ajungă. Aceştia consideră că nu există o nevoie reală de introducere a unor denumiri pentru străzi şi şi-au exprimat îngrijorarea că tradiţia îndelungată ar putea fi pierdută.

Rezultatele de duminică au caracter obligatoriu pentru o perioadă de doi ani, a precizat un reprezentant al municipalităţii, Wilfried Imgarten, pentru DPA.

Sursa: Agerpres

Danemarca a început să ridice un gard la granița cu Germania. Care este motivul
Suma donată de Germania Rusiei, la 75 de ani după ce Hitler a asediat Leningradul
Suma donată de Germania Rusiei, la 75 de ani după ce Hitler a asediat Leningradul
VIDEO PROTVPLUS.RO