Suma donată de Germania Rusiei, la 75 de ani după ce Hitler a asediat Leningradul


Ultimul update: Duminica 27 Ianuarie 2019 18:32
Data publicarii: Duminica 27 Ianuarie 2019 18:27
Categorie: Stiri externe
75 de ani de la asediul asupra Leningradului

Germania i-a donat Rusiei 12 milioane de euro, cu ocazia comemorării a 75 de ani de la sfârșitul asediului armatei naziste asupra Leningradului.

Acest „gest umanitar” va contribui la modernizarea unui spital şi crearea unui centru comunitar ruso-german, au indicat cele două ministere de externe, într-un comunicat comun, potrivit DPA, citat de Agerpres.

„Suntem încrezători că acest gest voluntar va îmbunătăţi calitatea vieţii supravieţuitorilor blocadei şi va contribui la reconcilierea istorică între popoarele celor două ţări, ca fundamentală pentru viitorul relaţiilor bilaterale”, se precizează în comunicat.

Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, această donaţie nu este însă suficientă pentru a închide problema despăgubirilor individuale.

„Această iniţiativă umanitară nu înseamnă închiderea chestiunii acordării de plăţi individuale de către guvernul german tuturor supravieţuitorilor blocadei care mai sunt acum în viaţă”, a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova într-un comunicat.

Zaharova a citat decizia de acordare a câte 2.500 de euro evreilor care au supravieţuit asediului Leningradului, ca parte a despăgubirilor pentru Holocaust.

În jur de un milion de civili au murit în cursul celor doi ani şi jumătate ai asediului armatei naziste asupra Leningradului, astăzi Sankt-Petersburg şi al doilea oraş al Rusiei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO