Un nou defect descoperit de piloți la aeronavele Boeing 737 Max

27-06-2019 10:31


Problemele continuă pentru compania americană Boeing. Un nou defect a fost descoperit în sistemele computerizate ale aeronavelor Boeing 737 Max, care ar putea duce la coborârea nasul avionului în timpul zborului.

Noua problemă ar putea întârzia reîntoarcerea avioanelor la zborurile comerciale, relatează CNN care citează surse din cadrul procedurilor de testare. 

Din informațiile CNN, piloții FAA (Administrația Federală de Aviație din Statele Unite) au descoperit în urma unor simulări de zbor în cadrul cărora au testat un software actualizat o eroare a microprocesorului care a coborât nasul avionului.

Boeing trebuia să prezinte FAA o actualizare de software pentru 737 Max pentru a obţine reluarea zborurilor, după doua accidente produse într-un interval de mai puţin de cinci luni, soldate cu moartea a 346 de persoane. Din martie, niciun avion de tipul Boeing 737 MAX nu a mai efectuat zboruri comerciale.

Încă nu a fost determinat dacă microprocesorul a avut o contribuție la prăbușirea celor două Boeing 737 MAX operate de companiile Lion Air și Ethiopian Airlines.

Boeing lucrează la remedierea problemelor sistemului MCAS (Manoeuvering Characteristics Augmentation System), construit de Boeing pentru a preveni o destabilizare cauzată de un diametru mai mare al motoarelor față de modelele anterioare.

În timpul zborurilor, sistemul a direcționat avionul cu nasul în jos, iar piloților aeronavei le-a fost imposibil să redreseze direcția în care se îndreptau. Conform datelor obținute din cutia neagră, piloții au încercat în repetate rânduri să mențină altitudinea de zbor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO