Un neamț a plecat spre China pe jos, însoțit de măgărușul său. Traversează jumătate de lume și ajunge și pe la noi

Ultima actualizare: 27-10-2021 20:07

Un neamț a vrut să fie altfel. Așa că a plecat pe jos, însoţit de un măgăruş. A pornit la drum, de vreo şase luni. Destinaţia finală este China, doar că până acum a ajuns abia în Slovacia.

Spune că nu se grăbește, pentru că vrea să admire și frumusețile locurilor prin care trece. Drumul îl va purta şi prin România.

Michael, un german de 59 ani, a fost lucrător la drumuri. Dar sătul de şantiere şi cuprins de un dor de ducă, şi-a dat demisia şi ... a pornit. Are de gând să ajungă tocmai în China, însoţit de ... măgăruşul său.

"Sunt pe drumuri de șase luni, așa că mai am încă doi ani și jumătate. M-am pregătit intens de plecare timp de doi ani. Cel mai mult a durat până am găsit un măgar potrivit. Într-un final, l-am găsit în Franța. Mergem în jur de 10, 12 kilometri pe zi. În fiecare săptămână avem o zi de odihnă”, a spus el.

De cele mai multe ori, omul doarme în cort, iar măgaruşul stă priponit prin apropiere. Câteodată, însă, se întâmplă să fie invitaţi de localnici să rămână peste noapte, în vreo curte sau la vreo fermă. Oaspetele pribeag le dă o mână de ajutor.

Dominika Sidorová, fermieră: "Ne-a ajutat să facem brânză, ne-a ajutat la muls, a dus caii la pășunat și i-a adus înapoi...".

Până să ajungă în China, Michael mai are de traversat... o jumătate de lume. Vrea să treacă şi pe la noi.

Michael: "Planul e să merg mai departe spre Budapesta, apoi România, Bulgaria și Turcia, Georgia. De acolo, destinația următoare e Iran."

Michael: "Am un mic apartament în Germania, pe care l-am închiriat, așa că am ceva bani. Dar nu îmi trebuie prea mulți, pentru că sunt destui oameni care îmi dau mâncare și mă lasă să dorm fără plată. Stai puțin..."

Mersul pe jos are și un avantaj, spune el: are timp să se bucure de frumusețea locurilor prin care trece.

Michael: "E important să faci primul pas și să nu te gândești la rău..."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO