Un miliardar din Hong Kong i-a cumparat fiicei sale de 7 ani cel mai scump diamant din lume. Suma record pe care a platit-o

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54

Un om de afaceri milionar, din Hong Kong, i-a facut un cadou cu totul deoesbit fiicei sale de doar 7 ani. Acesta i-a cumparat un diamant spectaculos, care a costat nu mai putin de 48 de milioane de dolari.

Un diamant albastru spectaculos de 12,03 carate a fost achizitionat, miercuri seara, la Geneva, in cadrul unei licitatii organizate de casa Sotheby's, pentru suma record de 48,4 milioane de dolari (48,6 milioane de franci elvetieni), relateaza AFP.

Diamantul "Blue Moon" i-a revenit magnatului imobiliar Joseph Lau, condamnat in 2014 pentru coruptie la Macao, capitala mondiala a jocurilor de noroc, care a renumit piatra "Blue Moon of Josephine", in semn de omagiu pentru fiica sa de sapte ani, relateaza Agerpres.

Cu o zi inainte, miliardarul din Hong Kong, cheltuise 28,5 milioane de dolari pentru un diamant roz montat intr-un inel, de 16,08 carate, redenumit imediat "Sweet Josephine".

Potrivit persoanei care a condus licitatia, "Blue Moon" a doborat mai multe recorduri, "cel pentru cel mai scump diamant, indiferent de culoarea sa, cel pentru cea mai scumpa bijuterie vanduta la licitatie, si cel pentru pret pe carat".

Diamantul rectangular, cu dimensiunile de 1,55 centimetri pe 1,34 centimetri, fusese estimat inainte de vanzare la suma de 35-55 milioane de dolari.

Nu este prima data cand Joseph Lau (64 de ani) ii ofera fiicei sale bijuterii rare. In 2009, el a oferit, potrivit presei, 9,5 milioane de dolari pentru un alt diamant albastru, redenumit "Star of Josephine".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO