Un magnat rus a lansat una dintre cele mai puternice critici ale rușilor cu influență cu privire la războiul Rusia-Ucraina
Un magnat rus a lansat una dintre cele mai puternice critici ale rușilor cu influență, cu privire la războiul dintre Rusia și Ucraina.
Oleg Tinkov a etichetat invazia Ucrainei organizată de Kremlin ca fiind un „masacru“ și a cerut Occidentului să ajute la încheierea războiului, pe care l-a numit „nebunesc“, relatează The Guardian, citat de News.
Tinkov a fost și el vizat de sancțiunile Occidentului, menite să pună presiuni economice asupra Rusiei pentru a încheia conflictul cu Ucraina. El este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori ruși și a fondat Tinkoff Bank în 2006.
„Nu văd un SINGUR beneficiar al acestui război nebunesc!“
Acesta a locuit în afara Rusiei în ultimii ani, dar a susținut că 90 la sută dintre co-naționalii săi sunt împotriva războiului.
„Trezindu-se cu mahmureală, generalii şi-au dat seama că au o armată de rahat. Şi cum să fie bună armata dacă orice altceva în ţară este de rahat şi îngropat în nepotism şi servilism?,“ a scris pe Instagram omul de afaceri în vârstă de 54 de ani.
Acesta a adăugat: „Nu văd un SINGUR beneficiar al acestui război nebunesc! Oameni nevinovaţi şi soldaţi mor“.
El cere Occidentului să oprească masacrul şi să fie mai raţional şi uman.
Luni (18 aprilie) președintele rus Vladimir Putin a asigurat că inflația se stabilizează. Ba mai mult, în opinia acestuia, Occidentul și-a dat autogol, impunând sancțiuni Rusiei.
Cum diferă declarațiile lui Putin de cele ale Băncii Centrale a Rusiei
„Politica sancțiunilor împotriva Rusiei a eșuat. Strategia unui blitzkrieg economic n-a funcționat. Mai mult, occidentalii sunt cei care suferă de pe urma sancțiunilor. Vorbesc de inflație, șomaj și alte dinamici economice perturbate în Europa și în Statele Unite,“ a spus Putin.
Însă, guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei a prezentat în aceeași zi o cu totul altă analiză. Potrivit acesteia, economia țării abia începe să resimtă efectele sancțiunilor și are nevoie urgentă de transformări structurale.
Elvira Nabiullina a subliniat că, de acum înainte, economia va resimți tot mai mult efectele sancțiunilor occidentale, mai cu seamă restricţiile impuse importurilor și exporturilor. Producătorii ruşi vor fi nevoiţi să caute noi parteneri și lanţuri logistice, iar asta cere timp. Mai mult, Elvira Nabiulina n-a exclus ca Rusia să revină la producția unor bunuri din generaţiile trecute.