Decizie a instanței în UK: O tânără cu Covid-19, aflată în comă indusă, „ar trebui lăsată să moară”

Dată publicare: 25-02-2021 09:58
Dată actualizare: 25-02-2021 10:24


Spital

O instanță din Marea Britanie a decis că o femeie bolnavă de COVID-19 și aflată în comă indusă poate fi deconectată de la aparate de către medici, scrie Sky News.

 

Tânăra de 30 de ani s-a îmbolnăvit acasă de COVID-19 și a ajuns la spital în urmă cu o lună de zile, când era însărcinată în luna a șaptea. Medicii au decis să îi facă o operație cezariană pentru a îi salva fiul, la scurt timp după ce a fost internată.

Pe lângă COVID, femeia suferea și de boala Addison, o afecțiune a glandelor suprarenale. Cât a stat în spital, pancreasul ei a încetat să mai funcționeze și un plămân i-a cedat, potrivit medicilor.

"Șansele sale ca starea ei să se îmbunătățească semnificativ sunt slabe. Sentimentul întregii echipe este că a ajuns în punctul în care este, în esență, zero", a spus unul dintre medicii specialiști care au îngrijit-o pe tânără.

În aceste condiții, șefii spitalului au cerut instanței decidă deconectarea ei de la aparate, acțiune care ar fi în interesul femeii, susțin ei.

Însă familia tinerei de 30 de ani a refuzat categoric această idee, sperând că aceasta își va reveni. Rudele au cerut spitalului să îi acorde mai mult timp și să continue tratamentul, argumentând că „numai Dumnezeu poate pune capăt vieții unei persoane”.

Însă judecătorul a decis că medicii o pot deconecta pe femeie de la aparate femeii. El spus că dovezile arată că eforturile medicilor nu o mențin în viață pe femeie, ci doar „îi prelungesc moartea”.

Instanța stabilit astfel că încetarea tratamentului ar fi în interesul tinerei. „Ar trebui să i se permită să moară cu demnitate”, a mai spus judecătorul.

Sursa: Sky News

Tags: femeie, coma, uk,