Un francez inarmat cu "explozibil si mitraliere AK-47", arestat la granita Ucrainei. Ce ar fi planuit sa faca la EURO 2016

Ultima actualizare: 07-06-2016 06:58
armament Shutterstock

Un cetatean de origine franceza a fost arestat, dupa ce a fost prins la granita dintre Polonia si Ucraina cu un adevarat arsenal de arme asupra lui.

Conform Russia Today, autoritatile au suspiciuni in privinta lui si cred ca ar putea avea fi implicat intr-un posibil atentat terorist care sa aiba loc la campionatul european de fotbal, care incepe peste cateva zile, in Franta.

Barbatul avea in masina peste 100 kg de explozibil, mai multe materiale pentru asamblarea unei bombe artizanale, trei lansatoare de grenade, cateva pusti Kalashnikov, conform Russia Today, care mentioneaza ca barbatul incerca sa aduca tot acest arsenal in Franta.

Dupa ce au facut descoperirea, autoritatile ucrainiene l-au arestat. "Da, confirmam aceasta arestare, dar SBU prea mai departe acest caz" a declarat un reprezentat al politie de frontiera.

SBU sunt serviciile de securitate din Ucraina, care intervin in cazurile in care sunt implicati cetateti de nationalitate straina, noteaza Russia Today.

Suspectul se afla inca in arest, in Ucraina si este descris ca fiind un barbat de 25 de ani, din Lorraine, fara sa fi avut probleme cu legea pana acum. Postul de televiziune M6 sustine ca autoritatile franceze i-au perchezitionat apartamentul, dupa ce au fost informati de politia din Ucraina, si au descoperit compentene explozibile si un tricou cu insemnul unei grupari extremiste de dreapta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO