FOTO&VIDEO. Au cazut dealuri cu tot cu case. Efectele celui mai recent cutremur din Noua Zeelanda

Dată publicare: 13-06-2011 06:06
Dată actualizare: 04-10-2012 03:15
Sursa: Reuters


Un cutremur cu o magnitudine de 6 pe scara Richter a zguduit Noua Zeelanda in aceasta dimineata. Epicentrul seismului a fost la nici 10 kilometri de Christchurch, cel mai mare oras din sudul insulei, cu o populatie de 300.000 de oameni.

Potrivit centrului de geofizica, o serie de cutremure a zguduit Noua Zeelanda, insa cea mai puternica replica a fost cea cu magnitudinea de 6 pe scara Richter. Inainte cu numai o ora, un alt cutremur, de 5,5 grade a lovit orasul.

In zona Christchurch au fost peste 30 de seisme de mica si medie intensitate in ultimele 24 de ore, potrivit Canterbury Quaqe Live.

 Mai multe cladiri au fost distruse si potrivit autoritatilor sase persoane au suferit rani minore si au fost transportate la spital.

Omul care a prezis seismul din Noua Zeelanda, pe Twitter: Mai urmeaza unul

Cutremurul a avut loc la ora locala 2.20 PM. Pentru ca s-a petrecut in mijlocul zilei, mall-urile si cladirile de birouri au fost evacuate.

Christchurch a mai fost lovit de un puternic cutremur in iarna, atunci seismul, cu o magnitudine de 6,3 a devastat orasul provocand pagube insemnate si multe pierderi de vieti omenesti.

Inainte si dupa: cum a schimbat cutremurul Noua Zeelanda. FOTO si VIDEO

Printre victimele cutremurului s-a gasit cadavrul unei romance, profesoara de engleza.

Adancimea cutremurului de astazi a fost de doar 11 kilometri, iar cercetatorii au declarat ca s-a simtit la fel de puternic ca si cel din februarie. Liniile de telefonie au fost puse la pamant, iar o pana de curent a lasat in intuneric orasul.

Sursa foto: www.3news.co.nz

 

Sursa: Reuters, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO