Inainte si dupa: cum a schimbat cutremurul Noua Zeelanda. FOTO si VIDEO

Ultima actualizare: 19-10-2012 08:12
Cutremur

Logan McMillian si-a pornit camera video la un minut dupa ce pamantul a zguduit orasul neo zeelandez Christchurch din 22 februarie. Acesta a facut si cateva fotografii care arata cat de mult a schimbat acest seism orasul.

Bilantul cutremurului produs marti in Christchurch din Noua Zeelanda a fost revizuit duminica la 147 de morti si peste 50 de disparuti, a anuntat politia.

Bilantul actual face din acest seism al doilea in privinta numarului victime din Noua Zeelanda, dupa cel din 3 februarie 1931, soldat cu 256 de morti in golful Hawke, in insula de nord.

Seismul a avut 6,3 pe scara Richter, iar autoritatile au anuntat ca sunt putine sanse sa mai fie gasiti oameni in viata, dupa doua trei zile de cautari.

Buldozerele demoleaza multe dintre casele subrezite de cutremur, pentru ca oricum se pot narui in orice moment, mai ales ca replicile seismice continua.

Sunt doar cateva drumuri practicabile, foarte multe gropi, nisip care a izbucnit din crapaturile asfaltului, poduri avariate greu de folosit. Geologii spun ca au descoperit o falie de 17 kilometri, care a fost creata de cutremurul de marti.

Canalizarea a fost deviata in rauri, pentru ca vor trece saptamani sau luni pana cand va fi reparat sistemul de evacuare a apelor reziduale.

Se intampla insa si lucruri frumoase. O femeie salvata dintre daramaturile unei cladiri de birouri - dupa ce a ramas ghemuita 6 ore intr-un coltisor - a tinut sa se casatoreasca asa cum planificase de mult.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO