Un clip de recrutare al CIA atinge o nouă culme a corectitudinii politice. ”China și Rusia râd în hohote” VIDEO

Dată publicare: 04-05-2021 21:02
Dată actualizare: 04-05-2021 21:12


Un clip de recrutare al CIA atinge o nouă culme a corectitudinii politice. ”China și Rusia râd în hohote” VIDEO

Un clip în care o americancă de 36 de ani, de origine hispanică, care se declară mândră că este "o persoană cisgen, din Generaţia Y (mileniali), intersecţională, provenind dintr-o minoritate etnică şi lucrând pentru CIA", creează polemici în SUA.

 

Videoclipul difuzat pentru a promova diversitatea în rândul Agenţiei Centrale de Informaţii i-a deranjat pe conservatorii din Statele Unite, care au considerat că înregistrarea este prea "woke", un termen în vogă care desemnează conştientizarea nedreptăţilor sociale, mai ales a celor legate de culoarea pielii şi de genul unor persoane.

 

În acel clip promoţional publicat pe YouTube, tânăra femeie vorbeşte despre reuşita ei profesională utilizând un limbaj frecvent folosit în rândul tinerilor americani şi al intelectualilor, dar ironizat de cei care îl găsesc exagerat din punct de vedere al corectitudinii politice.

"Sunt o femeie de culoare. Sunt mamă. Sunt o milenială cisgen (persoană care se identifică cu sexul biologic, n.r.) care suferă de tulburări de anxietate", spune ea în timp ce străbate culoarele din sediul CIA.

"Sunt intersecţională", a adăugat tânăra din videoclip, referindu-se la faptul că se află la intersecţia mai multor forme de discriminare.

"Dar viaţa mea nu se rezumă la a bifa nişte căsuţe. Nu m-am strecurat în CIA, mi-am câştigat locul şi am urcat în ierarhie", a adăugat ea.

"Am suferit de sindromul impostorului. Dar, la 36 de ani, refuz să permit acestor idei patriarhale şi eronate să îmi dicteze ceea ce poate sau ceea ce trebuie să fie o femeie", a continuat ea.

 

”Atitudinea ”woke” este acel gen de operațiune psihologică bolnavă pe care o agenție l-ar inventa pentru a distruge o țară”

 

Declaraţiile tinerei au fost ironizate de mai mulţi conservatori americani.

"China şi Rusia râd în hohote văzând că CIA începe să fie 'woke'", a scris pe Twitter Donald Trump Jr., unul dintre fiii fostului preşedinte republican.

"Atitudinea 'woke' este acel gen de operaţiune psihologică bolnavă pe care o agenţie de informaţii l-ar inventa pentru a distruge o ţară din interior", a adăugat el.

Videoclipul dovedeşte că CIA "încearcă în mod activ să angajeze persoanele cele mai lipsite de pudoare, narcisiste şi mai grotesc de egocentrice: milenialii 'woke'", a comentat John Nolte pe site-ul Breitbart News, apropiat de extrema dreaptă.

Această strategie de comunicare reflectă o schimbare a politicii de recrutare a agenţiei americane, care încearcă să aducă mai multă diversitate în rândul structurilor sale.

În timp ce unii sunt de părere că CIA se îndepărtează de vocaţia sa principală, Larry Pfeiffer, un fost director cu rang înalt în agenţie, consideră că aceasta îşi trage forţa tocmai din diversitatea oamenilor care o compun.

"Dacă nu vă place videoclipul, poate că nu sunteţi ţinta acestei campanii de comunicare", a adăugat el.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO