Un celebru lant de fast-food recunoaste oficial ca a vandut burgeri care contineau carne de cal
Desi initial a contestat speculatiile provind contaminarea produselor sale cu carne de cal, joi, conducerea companiei a recunoscut ca este vinovata de neglijenta si ca aceste alimente s-au vandut si in peste 500 de suparmerketuri.
Burger King si-a recunoscut greseala, incercand astfel sa recastige increderea clientilor sai. Intial, compania insistase ca asemenea acuzatii sunt “total nefondate”.
Burgerii care contineau carne de cal erau produsi de compania irlandeza de procesare Silvercrest, care i-a vandut si in 500 de supermarketuri din Marea Britanie.
Potrivit Daily Mail, Silvercrest face hamburgeri si pentru lanturile de magazine Tesco si Asda.
Compania folosea ingrediente neaprobate, printre care si bucati de carne de cal, care erau importante din Polonia.
Potrivit anchetei, aceste probleme exista de aproximativ un an de zile, iar Burger King a incercat initial sa musamalizeze totul, pana cand avea sa-si gaseasca un alt furnizor de carne.
Iata comunicatul official dat joi de conducerea lantului de fast-food:
“Patru mostre prelevate recent din fabrica Silvercrest arata prezenta unei mici cantitati de ADN de cal. Am aflat ca Silvercrest folosea carne importata de la un furnizor neautorizat din Polonia. Ei sustineau ca ne ofera carne de vaca 100% de provenienta irlandeza si britanica”.
Burger King precizeaza ca a reziliat contractul cu Silvecrest.
Scandalul carnii contaminate de la acest fast-food a inceput in urma cu doua saptamani, cand Autoritatea Irlandeza a Alimentatiei a aratat ca burgerii contin carne de cal.
“Ne pare foarte rau si ne cerem scuze in fata clientilor nostri, care au avut incredere in noi. Furnizorul nostru ne-a dezamagit, iar noi v-am dezamagit la randul nostru. Va asiguram ca asa ceva nu se va mai intampla”, a declarat joi vicepresedintele Burger King, Diego Beamonte.
Tot joi, lantul de magazine Aldi a anuntat ca aceasta problema a aparut si in cazul burgerilor vanduti prin supermarketurile trustului, in Marea Britanie. Carnea era furnizata in acest caz de catre firma britanica Dalepak.
Aceasta face parte din trustful irlandez ABP Food Grouop, care detine si firma Silvercrest.
Aldi a retras imediat de la vanzare toate produsele banuite ca ar contine carne de cal.