"Un butoi cu explozibili a cazut in fata spitalului." OSDO: Cel putin 15 civili au fost ucisi si zeci au fost raniti in Alep

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
Aleppo - Agerpres

Cel putin 15 civili, intre care doi copii, au fost ucisi si alte zeci au fost raniti miercuri in noi raiduri ale regimului sirian in cartiere controlate de rebeli in orasul Alep (nord), potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Responsabili din domeniul apararii civile in Alep au anuntat la randul lor aproximativ 20 de morti in atacuri comise asupra mai multor cartiere rebele din estul metropolei. Cartierul Chaar a fost vizat de butoaie cu explozibili lansate de avioane ale regimului sirian. Doua au cazut pe o strada aglomerata, la 15 metri de spitalul Al-Bayane a carui fatada a fost afectata.

"Cel putin 15 civili au fost ucisi si zeci au fost raniti in bombardamentele aeriene", a anuntat OSDO, precizand ca bilantul risca sa creasca din cauza numarului crescut de raniti grav.

Dintre cei 15 morti, 10 au murit dupa caderea unui butoi cu explozibili in fata spitalului din Chaar, a precizat ONG-ul.

ONU si organizatiile pentru apararea drepturilor omului au denuntat de mai multe ori recurgerea de catre regim la butoaie cu explozibili, o arma in mod special distructiva si care ucide la intamplare.

Duminica, 23 de persoane au fost ucise in raiduri ale regimului presedintelui Bashar al-Assad asupra cartierelor rebelilor, potrivit OSDO.

Orasul Alep este divizat din 2012, cartierele din est se afla sub controlul rebelilor si cele din vest sub controlul regimului. Sectoarele rebele, in care traiesc aproximativ 200.000 de persoane, sunt asediate in totalitate dupa ce singura ruta de iesire din Alep a fost izolata de facto din cauza bombardamentelor regimului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO