Un bărbat și-a drogat soția și a chemat 70 de bărbați să o violeze, în 10 ani. Ce a făcut cu filmările

femeie violata franta
Foto: AFP

Un proces șocant are loc în Franța. Un bărbat şi-a drogat soţia timp zece ani, pentru a fi violată de zeci de bărbaţi, pe care îi căuta pe internet, în timp ce el filma totul.  

O femeie devastată, însoţită de fiica sa şi de restul familiei sale, a apărut fără să spună un cuvânt în faţa tribunalului penal din departamentul Vaucluse, luni.

Este un proces extraordinar, în care 51 de bărbaţi sunt acuzaţi de viol calificat asupra unei mame, care a fost drogată chiar de soţul ei.

Timp de 10 ani, în casa lor din Mazan, în Vaucluse, Dominique Pélicot, în prezent în vârstă de 71 de ani, şi-a drogat soţia cu anxiolitice pentru a o oferi sexual altor bărbaţi recrutaţi de pe un site care acum este închis. El a filmat partidele de amor. Aproape 70 de persoane au participat la această oroare, dar 50 vor fi judecate în afară de acuzatul principal.

Cel puţin 92 de violuri ar fi fost comise asupra lui Gisèle Pélicot de bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 70 de ani. Inculpaţii, dintre care unii sunt taţi, cu familie, au antecedente foarte diverse şi urmează să-şi afle verdictul la mijlocul lunii decembrie. Aceştia riscă până la 20 de ani de închisoare.

Citește și
„Sunt trei criminali neprinşi, nu unul.” Profilerul Dorin Dumitran, despre cele 4 femei ucise în Vaslui, după ce au fost luate cu maşina la autostop

Victima nu a bănuit niciodată nimic. Acum, în vârstă de 72 de ani, femeia doreşte ca procesul să fie public, astfel încât violenţele sexuale să poată fi denunţate.

Cum a început oroarea

Dacă agentul de pază de la un magazin din Carpentras nu l-ar fi arestat la 12 septembrie 2020 pentru că filma sub fustele femeilor, poate că nimic n-ar fi ieşit la iveală.

Plasat în custodia poliţiei după arestarea sa în supermarket, septuagenarul a recunoscut că are unele „impulsuri”, dar a fost eliberat. Între timp, poliţia i-a cercetat conturile şi dispozitivele electronice. A

nchetatorii, care l-au plasat rapid din nou în custodia poliţiei, în noiembrie 2020, nu şi-ar fi putut imagina niciodată ce vor descoperi. Examinându-i telefoanele şi computerele, aceştia au descoperit nu numai că filma sub fustele femeilor, ci şi că făcea schimb de mesaje cu alte persoane prin intermediul unui grup numit „à l'insu”, în special pe site-ul coco.fr.

În unele conversaţii cu pseudonime, pe Skype sau Facebook, fotografia unei femei goale care dormea s-a dovedit a fi soţia suspectului.

Anchetele au dezvăluit curând că Dominique Pélicot, în prezent în vârstă de 71 de ani, îşi oferise ani de zile soţia cu care se căsătorise cu aproape patru decenii în urmă altor bărbaţi, în timp ce aceasta era sub efectul unor substanţe chimice. Faptele au fost comise între 2011 şi 2020, iar violatorii erau de vârste diferite, de la abia ieşiţi din adolescenţă la pensionari, şi proveneau din toate mediile.

Ancheta a dezvăluit „protocolul” sordid urmat de agresori: veneau pe jos, nu trebuiau să fumeze sau să se parfumeze, pentru a evita mirosurile, se dezbrăcau în bucătărie pentru a nu lăsa haine în dormitor şi apoi o violau, fără prezervativ. Drogată cu anxiolitice amestecate în cina ei, victima nu şi-a dat seama de nimic.

Dovezile

Dovezile materiale nu lipsesc în acest caz. Pe lângă conversaţiile de pe diverse reţele, sute de fotografii şi videoclipuri care prezintă scene de viol au fost găsite în diverse fişiere numite „Abuz” sau „Violatorii ei”.

Numele fişierelor conţineau data şi uneori detalii, cum ar fi „ABUZ - noaptea 26 mai 2020 cu MARC SODO (sodomie - n.r.) a cincea oară”.

Jucării sexuale şi vaselină au fost, de asemenea, confiscate în timpul percheziţiilor, împreună cu fotografii ale fiicei lui Dominique Pélicot pe jumătate goală pe un pat şi ale nurorilor sale, goale, în baie.

Deviații sexuale

Cum a ajuns Dominique Pélicot, un pensionar care a fost angajat al companiei electrice EDF şi un familist, la acest scenariu de groază? Inculpatul, care susţine că a fost violat la vârsta de 9 ani de către un infirmier în timpul spitalizării, a declarat că totul a început după ce soţiei sale i s-a prescris Temesta, un medicament împotriva anxietăţii care poate provoca somnolenţă.

Acesta ar fi profitat de efecte, neezitând să mărească doza de medicament prin amestecarea comprimatelor în mâncarea şi băuturile soţiei sale, pentru a abuza de aceasta pentru a se angaja în anumite practici sexuale, cum ar fi sodomia, pe care ea le refuza.

Bărbatul, care lua uneori Viagra, filma diversele scene şi le distribuia apoi pe internet. El i-a invitat apoi ceilalţi internauţi să vină la domiciliul lor din Mazan (departamentul Vaucluse), unde soţii se retrăseseră, pentru a „vedea ce îi făcea soţiei sale”. Ulterior şi-a oferit soţia, care era inconştientă, şi altor persoane.

După actele sexuale, conform declaraţiilor sale, îi curăţa corpul. El a negat că ar fi primit vreodată vreo plată în schimb.

Septuagenarul a mărturisit, de asemenea, că simţea „plăcere” văzându-şi soţia atinsă de altcineva şi când o vedea forţată să se supună unor acte pe care ea le refuza de obicei.

Susţinând că a fost „prins într-o dependenţă” care l-a împiedicat să se oprească, acesta a spus, după arestare, că îi pare rău şi a dat asigurări că nu era vorba de dorinţa de a umili, ci mai degrabă de o anumită perversitate.

Ce spun inculpații

Pe lângă Dominique Pelicot, alţi cincizeci de bărbaţi din cele mai diverse medii, suspectaţi de violarea victimei, sunt judecaţi pentru violarea acestei femei, care nu era la curent cu faptele până la inculparea soţului său. Printre aceştia se numără un fost pompier din regiunea Vaucluse, pensionari, un electrician, un soldat, un infirmier, un paznic de închisoare, un jurnalist, un şofer de camion, şomeri.

De la arestarea lor, unii şi-au exprimat „regretul” şi uneori „dezgustul”. Marea majoritate au declarat că nu au simţit nicio plăcere în timpul actului sexual şi că nu au ştiut că victima era drogată şi inconştientă, susţinând că Dominique Pelicot le-a spus că soţia sa s-ar fi prefăcut că doarme în timpul actului. Alţii au mărturisit că au acţionat în deplină cunoştinţă de cauză, versiune coroborată de inculpatul principal şi de mai multe conversaţii private pe forumul coco.fr.

Din cei 51 de inculpaţi, optsprezece sunt în prezent în închisoare (şaisprezece în legătură cu acest caz, doi din alte motive) şi treizeci şi trei sunt în libertate sub control judiciar în aşteptarea procesului, care ar trebui să dureze mai mult de trei luni.

Cinci persoane, printre care soţia, copiii şi nurorile lui Dominique Pelicot, s-au constituit părţi civile. Cascada de dezvăluiri făcute de anchetatori a devastat familia. Pe lângă faptul că şi-a violat soţia, acesta şi-a fotografiat şi cele două nuori la duş, înainte de a posta imaginile pe internet. Pe echipamentul său informatic, el avea, de asemenea, o fotografie a propriei sale fiice, Caroline, inertă pe un pat, purtând lenjeria intimă a mamei sale. Aceasta a scris şi o carte, „Am încetat să te mai numesc tată”, în care descrie şocul provocat de dezvăluirea acţiunilor tatălui său, despre care nu ştia nimic.

La trei ani după evenimente, fratele mai mare a lui Dominique Pelicot, medic de profesie, a declarat pentru Paris Match că a avut nevoie de ajutorul unui psihiatru pentru a face faţă realităţii.

Ce este supunerea chimică

Din păcate, cazul acestui bărbat care a petrecut zece ani recrutând străini pe internet pentru a-i viola soţia, este reflectarea unui flagel care este tot mai răspândit.

Termenul de „supunere chimică” se referă la utilizarea de substanţe psihoactive în scopuri criminale. Scopul este ca agresorii să îşi împiedice victimele să reacţioneze la atacuri.

Conform definiţiei Agenţiei Naţionale de Sănătate din Franţa (ANSM), supunerea chimică se caracterizează prin administrarea „în scop infracţional de substanţe psihoactive, fără ştirea victimei sau sub ameninţare, pentru a comite o crimă sau o infracţiune”. Printre substanţele cele mai frecvent utilizate în Franţa se numără antihistaminicele şi sedativele, precum şi benzodiazepinele şi substanţele înrudite utilizate ca anxiolitice sau somnifere. Specialiştii menţionează, de asemenea, antidepresivele şi opioidele.

Începând din 2003, în fiecare an, pe baza plângerilor depuse, ANSM întocmeşte o listă a medicamentelor utilizate de agresori, precum şi a modului de operare ales de aceştia. Cel mai recent studiu, care acoperă anul 2021, a raportat 727 de „rapoarte suspecte”. Agresiunile sexuale continuă să fie cele mai frecvent raportate infracţiuni (75,5%), urmate de violenţa fizică (6,3%) şi furt (5,1%).

Cu toate acestea, cazurile înregistrate reprezintă probabil doar o mică parte din realitate. În ceea ce priveşte agresiunile sexuale, judecătorii sunt primii care recunosc că victimelor le poate fi dificil să depună plângere, cu atât mai mult atunci când victimele suferă de amnezie.

Deşi termenul de supunere chimică nu există ca atare în dreptul penal, trebuie remarcat faptul că administrarea unei substanţe unei persoane, fără ştirea acesteia, în vederea comiterii unui viol sau a unei agresiuni sexuale împotriva sa este pedepsită din 2018 cu cinci ani de închisoare şi o amendă de 75.000 EUR, precizează TF1.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Citește și...
Echipajul Polaris Dawn a revenit pe Pământ. Misiunea spațială privată a făcut istorie după cinci zile pe orbită
Echipajul Polaris Dawn a revenit pe Pământ. Misiunea spațială privată a făcut istorie după cinci zile pe orbită

Echipajul Polaris Dawn al SpaceX s-a întors pe Pământ după cinci zile pe orbită, în urma unei misiuni istorice care a inclus prima ieșire comercială în spațiu din lume.

Știm care sunt cei mai mortali agenți patogeni – dar de ce companiile farmaceutice nu produc medicamente? Răspunsul medicilor
Știm care sunt cei mai mortali agenți patogeni – dar de ce companiile farmaceutice nu produc medicamente? Răspunsul medicilor

Antibioticele sunt printre cele mai mari povești de succes din istoria medicinei. Ele au salvat milioane de vieți transformând bolile de odinioară mortale în condiții vindecabile. Dar epoca de aur a antibioticelor a ajuns la sfârșit, scrie Politico.

Şeful diplomaţiei poloneze propune sistarea plăţii ajutoarelor sociale pentru bărbaţii ucraineni din Europa
Şeful diplomaţiei poloneze propune sistarea plăţii ajutoarelor sociale pentru bărbaţii ucraineni din Europa

Şeful diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski, a propus sistarea plăţii ajutoarelor sociale pentru bărbaţii ucraineni de vârstă militară care se află în Europa, cu scopul a-i determina să se înscrie în armata ţării lor, notează AFP.

Recomandări
GALERIE FOTO și VIDEO impresionant. Dezastrul produs de furia naturii în comuna Slobozia Conachi din județul Galați
GALERIE FOTO și VIDEO impresionant. Dezastrul produs de furia naturii în comuna Slobozia Conachi din județul Galați

Comuna Slobozia Conachi din județul Galați este una dintre cele mai afectate localități din România, după ploile torențiale și fenomenele meteo extreme care s-au produs recent în țară.  

Drama celor care s-au apucat de droguri și au pierdut tot. ”Asta e cel mai greu în dependență, că devii robit”
Drama celor care s-au apucat de droguri și au pierdut tot. ”Asta e cel mai greu în dependență, că devii robit”

Mărturiile dependenților ar trebui să fie semnale de alarmă pentru noi toți, să înțelegem cât de mare este pericolul consumului. Duminică, la "România, te iubesc", vom discuta pe larg acest subiect.  

România, lovită de ciclonul Boris. CFR anunță că traficul feroviar din Iași, Craiova și Galați este afectat de ploi
România, lovită de ciclonul Boris. CFR anunță că traficul feroviar din Iași, Craiova și Galați este afectat de ploi

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a anunțat, duminică, faptul că traficul feroviar de pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași, Craiova și Galați este în continuare afectat de precipitațiile abundente.