Un bărbat a devenit prima persoană care a fost infectată de ciuperca ucigașă a unei plante pe care o studia
Un bărbat în vârstă de 61 de ani a devenit primul om înregistrat vreodată care a fost infectat de ciuperca ucigașă a unei plante pe care o studia.
Un micolog de plante din India a contractat boala fungică, după ce ar fi atins o plantă care era infectată cu o astfel de ciupercă, iar luni de zile ar fi suferit de simptome asemănătoare gripei.
De asemenea, timp de trei luni, bărbatul nu a putut să înghită cum o făcea de obicei, iar medicii au descoperit că avea un abces uriaș în trahee, scrie LAD Bible.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Medicii au drenat abcesul și au trimis mostre de infecție la laborator pentru testare, unde analizele au indicat că bărbatul fusese infectat cu virusul chondrostereum purpureum sau frunza de argint - această ciupercă provoacă, de obicei, boala frunzelor argintii la plante. Aceasta se răspândește prin intermediul sporilor aerieni și lasă frunzele plantelor într-o culoare metalică ciudată înainte de a le ucide lent.
Acesta este primul caz în care ciuperca ar fi infectat un om și există informații care arată că bărbatul ar fi contractat virusul în timp ce efectua cercetări în calitate de micolog.
Micologii de plante lucrează direct cu mucegaiuri, drojdii și ciuperci.
Bărbatul, al cărui nume nu a fost menționat în revista Medical Mycology Case Reports, lucra cu ciuperci, ciuperci de plante și materiale în descompunere „de mult timp”, au susținut medicii care l-au tratat.
Experții au avertizat că acest prim caz din istorie „ridică întrebări serioase”, deoarece arată că infecția poate afecta atât „persoanele sănătoase, cât și pe cele imunocompromise”.