Un artist din Republica Moldova a organizat o expozitie cu 10 baloti de bani falsi, ca sa arate cat s-a furat. VIDEO

Ultima actualizare: 22-02-2017 06:47
baloti de bani falsi

Un artist din Republica Moldova a organizat o expozitie mai putin obisnuita. El a strans 10 baloti formati din hartii false de 100 de dolari, ca sa arate suma imensa care a fost furata in aceasta tara.

BBC News, care citeaza Pro TV Chisinau, noteaza faptul ca este vorba despre cea mai mare frauda bancara din aceasta tara. Fiecare balot de bani falsi cantareste aproximativ 500 de kilograme.

Toti reprezinta suma de 1 miliard de dolari are a "disparut" din 3 banci in 2014, echivalentul a 8% din PIB-ul acestei tari.

Expozitia este rodul muncii artistului Stefan Esanu, care spune ca vrea ca oamenii sa vizualizeze cat de multi bani au fost furati.

"Oamenii habar nu au cat inseamna 1 miliard. E ca si cum ai spune 'cosmos', insa lumea nu-si imagineaza ce inseamna acest lucru cu adevarat", spune el. Iar expozitia include si interviuri cu 33 de cetateni moldoveni, care isi spun impresiile despre acest scandal.

Oricum, cert este ca vizitatorii au fost surprinsi de marimea muntilor de bani, fiecare masurand 1,4 metri in inaltime: "Va dati seama ce suma colosala de bani a fost furata si cate lucruri s-ar fi putu face cu ei?", spune cineva pentru Pro TV.

Un altul afirma ca i-ar placea sa vada si politicieni venind la aceasta expozitie, "insa nu-i intereseaza".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO