Ucrainenii au făcut „disecția” unor veste antiglonț rusești capturate: Priviți cu ce se apară a doua armată a lumii!
Moscova admite că sancțiunile impuse de Occident îi crează probleme, dar nu slăbește intensitatea atacurilor în estul și sudul Ucrainei.
Pe de altă parte, statele vestice continuă dotarea armatei ucrainene. Lituania va livra 37 de drone kamikaze, din care cele mai multe sunt cumpărate cu banii donați de cetățenii lituanieni.
Iar Marea Britanie a anunțat că va dona șase drone subacvatice, necesare pentru a curăţa zona de coastă de mine.
De câteva zile, luptele s-au intensificat în regiunea Donețk, semn că rușii vor să țină ocupați acolo cât mai mulți ucraineni, care să nu poată fi implicați în contraofensiva din sudul țării.
Câțiva militari ucraineni au făcut „disecția” unor veste antiglonț rusești capturate. „Priviți cu ce se apară a doua armată a lumii! Ce naiba e asta?”.
„Mergeți să muriți pentru mama Rusia!”
Ulterior, ucrainenii testează bucățile de metal. Primul foc, cu un pistol de calibru 9mm, nu penetrează metalul, dar lasă în urmă o deformare puternică a materialului.
Însă, cand trag cu arme semi-automate, gloanțele trec direct prin ambele plăci de metal, puse una peste alta. „Mergeți să muriți pentru mama Rusia!”, a mai spus un soldat ucrainean.
În schimb, Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică şederea ucrainenilor în Rusia. Potrivit acestor noi "măsuri temporare" posesorii de pașapoarte ucrainene, dar şi locuitorii regiunilor separatiste pro-ruse Doneţk şi Lugansk, vor putea rămâne în Rusia "o perioadă nelimitată".
Mai mult, Cehia și Polonia au anunțat că vor proteja spațiul aerian al Slovaciei vecine până când aceasta va primi avioane de luptă americane F-16, care vor înlocui MiG-urile-29, de fabricație rusească. Acordul va intra în vigoare la 1 septembrie, când avioanele de vânătoare MiG-29 vor fi reținute la sol, deoarece întreținerea lor a devenit costisitoare.