Trump, convins că noul virus va dispărea cu timpul. De ce s-a certat cu un jurnalist care l-a contrazis

Ultima actualizare: 20-07-2020 08:43

Copiii cu vârste de peste zece ani pot transmite noul virus la fel de mult că adulţii, arată un studiu realizat de cercetători din Coreea de Sud şi publicat de cotidianul The New York Times.

Între timp, la nivel mondial, ultimele 24 de ore au adus o nouă creştere dramatică a numărului de cazuri, peste 260.000.

Cele mai afectate ţări rămân Statele Unite, Brazilia şi India. Însă noi focare apar în Spania, aşa că autorităţile impun iar restricţii.

Aproape 1.000 infectări, duminică, în Catalonia

 

Spania are din nou probleme serioase din cauza virusului SARS-CoV-2. Aproape 1.000 de infectări au fost raportate ieri în Catalonia. Autoritătile le-au recomandat celor patru milioane de oameni care locuiesc în regiune să recurgă la autoizolare și să iasă din casă doar dacă au un motiv bine întemeiat.

Acolo sunt peste 150 de focare, iar Franța a anunțat că nu exclude o închidere a frontierei cu Peninsula Iberică. Între timp, purtarea măstii de protecție în spatiile publice a devenit obligatorie și în Valencia. Măsura era deja în vigoare în Barcelona.

Trump: ”SUA, cea mai mică rată a mortalității din lume”

 

Peste Ocean, în Statele Unite, numărul îmbolnăvirilor continuă să crească în sud, în special în Florida, California și Texas. Bilanțul deceselor a depăsit 140.000. Totuși, președintele Donald Trump are o altă viziune asupra acestui subiect.

Donald Trump, președinte SUA: "Cred că avem una dintre cele mai scăzute rate a mortalităţii din lume.”

Reporter: ”Nu-i adevărat, domnule! Am avut 900 de decese într-o singură zi.”

Trump: ”Vom analiza. Eşti pregătit? Vă rog să îmi aduceţi hârtiile unde este menţionată rata mortalităţii. Kaylee e aici. Eu am auzit că avem una dintre cele mai scăzute, poate cea mai mică rată a mortalităţii din lume. Îmi poţi da cifrele, te rog? Pentru că eu am auzit că avem cea mai bună rată a mortalităţii, nu-i aşa? Scrie aici că suntem numărul 1 ca şi rată scăzută a mortalității. Sper să arăţi asta pe post pentru că asta dovedeşte cât de false sunt ştirile (fake news).”

Reporter: ”Eu nu cred că dau ştiri false!”

Trump: ”Ba da! Ai spus că avem cea mai mare rată a mortalităţii din lume, când noi o avem pe cea mai bună."

Trump crede că noul coronavirus ”va dispărea” cu timpul

 

În timpul interviului acordat canalului de televiziune Fox News, Trump a insistat că boala cauzată de noul virus "va dispărea" cu timpul. Și a solicitat presei să acorde mai multă atenție situației din Mexic.

Totul în condițiile în care, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, comparativ cu Mexicul, Statele Unite au înregistrat de 11 ori mai multe cazuri de infectare și de aproape patru ori mai multe decese cauzate de coronavirus.

Pe de altă parte, în Australia, cea mai gravă situație rămâne în statul Victoria. În Melbourne, cel mai mare oraș din regiune, sunt peste 3.000 de cazuri active de COVID-19, dintre care aproape 400 raportate în ultimele 24 de ore, în ciuda măsurilor de izolare impuse de zece zile. Autoritătile au anunțat că de joi masca de protecție va fi obligatorie în locurile publice.

Hong Kong-ul a înregistrat în ultimele 24 de ore cea mai mare creștere a numărului de cazuri de la începutul pandemiei, peste 100 de infectări. Șefa guvernului a descris situația ca fiind una "foarte critică" și momentan lucrurile nu par a fi ținute sub control. Așa că responsabilii iau din nou în calcul impunerea măsurilor de carantină.

Bolsonaro: "Șomajul, foamea, sărăcia și depresia ucid mai mult decât virusul.”

 

Brazilia a depăsit recent pragul de doua milioane de îmbolnăviri. Președintele țării a fost testat de două ori pozitiv. Cu toate acestea, în weekend, s-a întâlnit cu o parte dintre sustinători în fata palatului prezidențial.

Matt Rivers, corespondent CNN: "Președintele a menținut o distanță semnificativă față de susțînătorii săi, care au venit să-l aplaude și să intoneze imnul național. Vreau să vă citez ce le-a spus Bolsonaro susținătorilor săi. Vă reamintesc că de la început președintele a fost sceptic în ceea ce privește severitatea acestui virus, iar astăzi a spus că, citez, "șomajul, foamea, sărăcia și depresia ucid mai mult decât virusul. Oamenii vor continua să moară și, din păcate, nu există nicio modalitate de a o evita acest lucru.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO