Coronavirusul face ravagii în România. Când intră în vigoare legea carantinei și izolării

Ultima actualizare: 19-07-2020 19:26

Dincolo de veselia de la mare, virusul Sars Cov 2 se răspândește. În ultimele 24 de ore, la încă 767 de români. Mai grav este că alte 17 familii sunt în doliu.

Pe de altă parte, de marți intră în vigoare noua lege a carantinei și izolării, care prevede printre altele că direcțiile de sănătate publica să îi monitorizeze pe cei pozitivi care au plecat din spitale. Sunt peste 900, în prezent.

O veste tulburătoare vine din Craiova, unde rudele și prietenii îl plâng pe un asistent medical care a fost răpus de Covid-19. 

Bărbatul de 45 de ani lucra la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Tocmai ajunsese la mare cu soția și cei doi copii când a început să se simță rău.

A fost transportat la spitalul din Constanța unde a murit de o formă fulminantă de Covid-19, spun colegii doctori.

Și cei din familia lui au ieșit pozitivi la testele SARS COV 2.

De sâmbătă și până duminică alte 17 persoane au murit din cauza infecției.

Raportul de duminică al Grupului de Comunicare Strategică arată că încă 767 de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore, iar pe tabloul general sunt trecute acum peste 37.000 de infectări.

În secțiile de terapie intensivă sunt internați 286 de pacienți și sunt spitale în țară în care nu mai sunt locuri. Vorbim aici inclusiv de București.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a precizat că în cele 226 de spitale Covid sunt peste 1.000 de paturi cu ventilatoare, așa că bolnavii aflați în stare gravă pot fi trimiși acolo unde sunt locuri libere.

 

935 de bolnavi Covid au plecat din spitale la cerere

 

Tot raportul grupului strategic arată că până acum 935 de persoane încă pozitive Covid au plecat din unitățile sanitare la cerere.

Până duminică, 19 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Începând de marți, când va intra în vigoare legea carantinei și a izolării, acestea vor fi monitorizate de DSP pentru a respecta izolarea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO