Tren deraiat în Hong Kong: sunt mai multe victime. VIDEO


Ultimul update: Marti 17 Septembrie 2019 13:51
Data publicarii: Marti 17 Septembrie 2019 13:16
Categorie: Stiri externe

Un tren a deraiat, marți dimineață, la o oră de vârf, în Hong Kong, incidentul soldându-se cu opt răniți, scrie Reuters.

Accidentul, destul de rar pentru Hong Kong, s-a petrecut în momentul în care trenul părăsea staţia Hung Hom, punct de transfer către reţeaua de cale ferată din insulă, a anunțat compania MTR Corp, citată de Reuters.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto

Prin intermediul aplicaţiei sale pentru telefonia mobilă, compania MTR, care administrează metroul din Hong Kong, MTR, le-a recomandat călătorilor să caute alte opţiuni de transport.

Au fost afectate şi alte staţii de metrou, trenurile rămânând blocate pentru aproximativ 30 de minute. MTR a anunţat ''întârzieri mari''.

În ultimele săptămâni, demonstranţii pro-democraţie au acuzat compania MTR că ajută poliţia locală şi obstrucţionează anchetele prin faptul că refuză să pună la dispoziţia autorităţilor abilitate imaginile în care apar poliţişti care îi bat pe protestatari.

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. La 4 septembrie, şefa executivului local Carrie Lam a anunţat retragerea integrală a proiectului de lege contestat.

Fosta concesiune britanică, revenită sub jurisdicţia Chinei în anul 1997, este de zeci de ani scena unor turbulenţe politice masive, pe fondul îngrijorării generate de amestecul tot mai mare al Beijingului în afacerile sale interne.

FULLSCREEN
Tren deraiat în Hong Kong: sunt mai multe victime. VIDEO
  • /

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO