Explozie la un laborator din Rusia unde sunt depozitate virusurile variolei și HIV

Ultima actualizare: 17-09-2019 11:41
laborator rusia
Getty

Explozie la laboratorul Vector din Rusia, unde sunt ținute mostre din virusurile Ebola, HIV și variola. Deflagrația s-a produs, luni, din cauza unei scurgeri de gaze. În urma incidentului, o persoană a suferit arsuri de gradul III.

Incidentul a avut loc în timpul reparațiilor într-o sală de la etajul cinci din Centrul de Cercetări de Stat pentru Virologie și Biotehnologie - Vector - în Koltsovo din regiunea Novosibirsk din Siberia, potrivit reprezentanților instituției, scrie The Guardian.

În acest laborator s-au efectuat cercetări în domeniul armelor biologice în perioada sovietică, fiind și unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

Autoritățile au insistat că în încăperea în care s-a produs explozia nu erau depozitate substanțe periculoase și că nu a fost cauzată nicio deteriorare structurală.

Virusul variolei este depozitat în două locuri de pe Pământ: la Vector și la un alt laborator de înaltă securitate, la Centrul american pentru controlul bolilor din Atlanta.

În 2004, un cercetător din cadrul complexului a murit după ce s-a înțepat accidental cu un ac contaminat cu virusul Ebola.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO