Trebuia să fie în avionul prăbușit în mare, dar nu a ajuns la timp la aeroport: ”Familia era în șoc”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 30 Octombrie 2018 10:33
Categorie: Stiri externe
indonezia avion prabusit

Un indonezian care trebuia să se afle luni în avionul prăbușit în mare nu s-a îmbarcat pentru că nu a ajuns la timp la aeroportul internațional Soekarno-Hatta din Jakarta, din cauza traficului.

Sony Setiawan, angajat în ministerul de Finanțe, trebuia să se afle printre cei 189 de pasageri care au pierit în accidentul aviatic. Nu a ajuns la timp la aeroport, astfel că nu s-a îmbarcat în avionul Boeing 737 și a luat un alt zbor spre Pangkal Pinang, al unei alte companii aeriene. Acesta a fost așteptat de jurnaliști după ce a aterizat în siguranță, relatează CBS News.

Setiawan și colegii săi făceau săptămânal cursa care s-a terminat tragic luni.

Deși bucuros că a scăpat cu viață, bărbatul a spus că nu se poate bucura prea mult, întrucât au murit atâția oameni, printre care și 6 dintre colegii săi.

”Când am auzit, am plâns. Știu că prietenii mei erau în avion. Familia mea era în șoc, mama a început să plângă, dar le-am spus că sunt teafăr, așa că trebuie să fiu recunoscător”, a spus Sony Setiawan.

Navele au reluat marţi căutările în Marea Java, unde un avion cu 189 de oameni la bord s-a prăbuşit luni, au anunţat surse oficiale indoneziene preluate de DPA. Încă de luni, autorităţile din Indonezia au anunţat că nu se aşteaptă să găsească supravieţuitori.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al companiei low-cost Lion Air a căzut în mare la 13 minute după decolarea de pe aeroportul Soekarno-Hatta din Jakarta.

Până acum, s-au găsit în mare doar rămăşiţe omeneşti şi bucăţi din aeronavă, la circa 70 de kilometri la est de capitala Indoneziei. "Am cules ieri 10 saci de bucăţi de corpuri şi de fragmente din epavă", a declarat Made Oka, din partea Agenţiei Naţionale de Căutare şi Salvare. El a adăugat că nu a fost găsit fuselajul avionului, iar căutările au loc cu ajutorul unor sonare cu scanare laterală de pe nave.

Sursa: CBS

VIDEO PROTVPLUS.RO