Tratamentul autorizat în SUA, Remdesivir, aproape identic cu un vaccin pentru pisici
Tratamentul aprobat în SUA pentru cazurile grave de coronavirus, Remdesivir, este aproape identic cu un vaccin pentru pisici, scrie The Atlantic.
Substanța se numește GS-441524 și poate fi obținută doar pe piața neagră.
GS-441524 a fost descoperit de Gilead, aceeași companie care produce și Remdesivir, pe baza testelor efectuate la Universitatea din California. Compania a renunțat la tratamentul antiviral pentru pisici pentru a nu pune în pericol obținerea licenței pentru Remdesivir, mai scrie The Atlantic, care îl citează pe Niels Pedersen, cel care s-a ocupat de cercetare.
Remdesivir are o singură modificare, prin care pătrunde mai rapid în interiorul celulelor, dar în rest acționează la fel ca și GS-441524 în inhibarea virușilor.
Robin Kinz este stăpâna a două pisici, pe care le-a salvat cu ajutorul tratamentului cumpărat din China.
Acestea erau infectate cu un tip de coronavirus, iar medicii veterinari nu le dădeau șanse de supraviețuire. Una a supraviețuit un an, iar cealaltă este și acum în viață. Robin Kinz are acum un grup de zeci de mii de persoane pe facebook.
Un tratament pentru 12 săptămâni cu GS-441524 poate să coste chiar și 10.000 de dolari. ”Sper să devină legal pentru ca nimeni să nu mai aibă nevoie de mine”, a spus aceasta.
Remdesivir, autorizat în regim de urgență
Folosirea Remdesivir pentru tratarea coronavirusului a fost autorizată în regim de urgenţă în SUA.
Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acordat companiei de bio-farmaceutice Gilead Sciences autorizaţia de utilizare a medicamentului său antiviral experimental Remdesivir, remediu ce scurtează durata de refacere a pacienţilor infectaţi cu COVID-19, informează AFP şi Reuters.
“Sunt bucuros să anunţ că Gilead a obţinut din partea FDA autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru remdesivir”, a declarat preşedintele american Donald Trump vineri la Casa Albă.
În cadrul unei întâlniri în Biroul Oval cu preşedintele SUA, directorul executiv al companiei, Daniel O’Day, a calificat decizia drept un prim pas important şi a anunţat că Gilead Sciences donează 1.5 milioane de fiole pentru a ajuta pacienţii.
Rafila: “N-aş spune că e un tratament minune”
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, recomandă oamenilor să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, noul medicament autorizat în Statele Unite ca terapie pentru Covid-19.
„Eu sunt convins că deja se găseşte pe internet. Dar nu se găseşte de fapt medicamentul, se găseşte un nume şi un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă şi nu se administrează preventiv!”, a avertizat profesorul Rafila la Digi24, potrivit News.ro.
El a relatat că au existat probleme cu persoane care au luat cantităţi mari de hidroxiclorochină preventiv - şi în România, şi în alte ţări.
”S-a mai întâmplat şi în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecţii parazitare şi ele sunt introduse în terapia bolii, nu în profilaxie”, atrage atenţia profesorul Rafila.