Tragedie in China. Premierul Li Keqiang conduce operatiunile de salvare, insa sunt sanse mici de a gasi supravietuitori

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15
Tragedie in China - AGERPRES

Echipele de salvare continua sa cerceteze epava vasului de croaziera chinez care s-a scufundat in fluviul Yangtze cu peste 450 de persoane la bord. Sansele de a gasi eventuali supravietuitori devin insa ... tot mai reduse.

La aproape 35 de ore dupa catastrofa petrecuta luni seara pe vreme nefavorabila, coca vasului Dongfangzhixing (Steaua Orientului) iesea din ape in zona unde feribotul a esuat la 15 metri de la fundul apei. "Atat timp cat va ramane o speranta, vom continua sa actionam cu suta la suta din forte, fara sa abandonam", a afirmat ministrul chinez al transporturilor, Yang Chuantang.

Beijingul a lansat o vasta operatiune de salvare, mobilizand mii de oameni, condusa de premierul Li Keqiang.

Cu toate acestea, bilantul victimelor omenesti promite sa fie foarte greu, majoritatea pasagerilor fiind pensionari care s-au gasit prinsi in capcana in interiorul navei, care s-a scufundat in doua minute, in timp ce alte victime au fost duse de curenti. Numai 14 persoane au fost confirmate decedate, dintre care trei corpuri au fost gasite la circa 50 de kilometri in aval.

 

Live rescue of 65-year-old woman in Yangtze ferry disasterVideo has captured the moment a 65-year-old woman is pulled from the capsized Eastern Star ship on the Yangtze River. She was among the 458 passengers and crew on board the ship.

Posted by CCTVNews on Tuesday, June 2, 2015

Si numarul celor salvati era miercuri dimineata neschimbat, la 14 persoane, potrivit mass-media de stat. Debitul faimosului Baraj al celor trei defileuri, cel mai important din lume, a fost incetinit. Barajul fiind in amonte de locul accidentului, decizia permite usurarea operatiunilor pentru scafandrii care cerceteaza interiorul vasului, cautand eventuali supravietuitori care sa fi gasit refugiu intr-o punga de aer.

De asemenea, a fost facuta o deschizatura in coca vasului, care iese din apa in apropierea unui mal nisipos al fluviului Yangtze, cel mai lung din Asia (6.300 de kilometri).

Vasul de croaziera facea legatura intre fostele capitale chineze Nankin, in est, si Chongqing, in centru, cand s-a scufundat in regiunea Jianli (provincia Hubei, centru-est), luni, la ora locala 21.28 (13.28 GMT).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO