Traficanţi de cocaină columbiană, prinşi în Bulgaria. Unde ascunseseră jumătate de tonă de droguri
O reţea de trafic de cocaină provenind din Columbia a fost descoperită şi anihilată de autorităţile de la Sofia.
Autorităţile bulgare au anunţat duminică dezmembrarea unei filiere de trafic de cocaină provenind din Columbia, după confiscarea a circa 500 de kilograme din acest drog ascunse în cutii de ananas şi lămâi, informează AFP şi BTA.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cocaina, descoperită vineri în două camioane, era injectată în circa 6.700 de cutii de carton. Fiecare cutie conţinea între 80 şi 100 de grame de cocaină, adică "aproximativ 500 de kilograme" pentru întreaga încărcătură confiscată, a declarat şeful de cabinet al Ministerului de Interne, Ivailo Ivanov. Potrivit acestuia, valoarea de piaţă a cocainei este de 22 de milioane de euro. Însă cocaina descoperită de autorităţile bulgare este foarte pură şi, când este "îndoită" cu alte substanţe, valoarea de piaţă ar putea ajunge la aproape 100 de milioane de leva (circa 50 de milioane de euro), potrivit BTA.
"Probele prelevate (...) sugerează existenţa unei filiere internaţionale de trafic de droguri", a informat Parchetul într-un comunicat.
Doi bărbaţi, ale căror companii trebuiau să recepţioneze încărcătura din camioane, au fost reţinuţi pentru "participare la o organizaţie criminală de trafic de cocaină între Columbia şi Bulgaria". Unul dintre suspecţi este un fost director al agenţiei vamale din Sofia.
Potrivit AFP, Bulgaria şi România sunt considerate drept principalele ţări de tranzit pentru cocaină între America Latină şi Europa occidentală. Însă autorităţile de la Sofia au apreciat că încărcătura confiscată vineri era probabil destinată pieţei de consum din Bulgaria.