Captură uriașă de cocaină. E cea mai mare lovitură din istorie dată traficanţilor

28-12-2019 10:29

Captură uriașă de cocaină. E cea mai mare lovitură din istorie dată traficanţilor

Autorităţile din Uruguay au anunţat o captură record de 4,4 tone de cocaină, cea mai mare lovitură din istorie dată traficanţilor de droguri din ţară, relatează bbc.com.

Cocaina a fost confiscată în urma unei operaţiuni a autorităţilor navale şi a celor de frontieră. Drogurile erau ascunse în patru containere pentru făină de soia, transport care avea destinaţia Lome (Togo).

În primul container se aflau peste 3.000 de pachete de câte 1,1 kilograme de cocaină. Containerele urmau să fie încărcate pe o navă înregistrată în Italia.

Jaime Borgiani, director al serviciilor de frontieră, a declarat că nu se ştie de unde provine cocaina, dar aceasta a fost încărcată în camioane marţi, la o fermă din Soriano, aflată la 290 de kilometri de Montevideo.

Poliţia a descins la ferma respectivă şi i-a arestat pe proprietarul acesteia şi pe fiul său. De asemenea, de acolo a fost confiscată o cantitate nespecificată de droguri.

Cele 4,4 tone de cocaină au o valoare de aproximativ un milliard de dolari.

Precedentul record a fost doborât în noiembrie, când autoritățile au descoperit un container de trei tone de cocaină, tot în Montevideo, cu destinația Benin, via Spania, insulele Tenerife.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO