Tot personalul din domeniul sanitar din Ungaria, obligat să se vaccineze anti-COVID de la 15 august

Ultima actualizare: 31-07-2021 15:27
Ungaria
Shutterstock

Administrarea vaccinului anti-COVID va deveni obligatorie pentru tot personalul sanitar în Ungaria, de la jumătatea lunii august.

Ordonanţa guvernamentală prin care se adoptă această decizie va intra în vigoare la data de 15 august, iar cei care lucrează în domeniul sănătăţii vor avea la dispoziţie 15 zile pentru a începe vaccinarea, a declarat Ágnes Galgóczi, şeful departamentului de epidemiologie din cadrul Centrului Naţional pentru Sănătate Publică, potrivit News.ro

Galgóczi a explicat că vaccinarea este obligatorie pentru toţi cei care lucrează în domeniul sănătăţii şi nu s-au vaccinat încă: pentru cei care furnizează servicii de îngrijire de bază, cei din ambulatorii, cei din spitale, cei de pe ambulanţă, cei din industria farmaceutică, cei care furnizează servicii de transport pentru pacienţi – indiferent că lucrează în sistemul de stat sau în sistemul privat. În plus, vaccinarea este obligatorie şi pentru toţi cei care lucrează în cadrul instituţiilor de servicii sociale.

Vaccinarea este obligatorie şi pentru toţi cei care doresc să se angajeze în acest domeniu; după angajare, personalul are la dispoziţie 15 zile pentru a se prezenta în vederea administrării primei doze, a spus şeful departamentului de epidemiologie.

Galgóczi a subliniat că vaccinarea celor din domeniul sanitar este importantă atât în vederea protejării sănătăţii proprii, cât şi în vederea protejării sănătăţii pacienţilor.

A treia doză nu este obligatorie

 

Oficialul a specificat, de asemenea, că administrarea celei de-a treia doze nu va fi obligatorie pentru personalul sanitar.

”Al patrulea val al epidemiei este foarte aproape, însă cu vaccinarea şi cu respectarea regulilor de igienă putem trece mai uşor prin acesta”, a specificat Ágnes Galgóczi.

Deşi numărul cazurilor din Ungaria este unul mic, numărul de îmbolnăviri creşte de la săptămână la săptămână, iar cantitatea de material ereditar provenit de la coronavirus creşte în apele uzate, a adăugat Galgóczi.

Despre administrarea unei a treia doze, specialistul a spus că aceasta este recomandată în primul rând celor care fac parte dintr-o grupă cu risc crescut, aşadar vârstnicilor, celor cu boli cronice şi pacienţilor care au un sistem imunitar slăbit.

Administrarea celei de-a treia doze poate fi solicitată la 4-6 luni de la a doua doză.

La data de 1 august, în Ungaria, va fi demarată o nouă campanie de vaccinare a celor cu vârsta de peste 60 de ani: medicii de familie şi voluntarii vor contacta personal vârstnicii care nu s-au imunizat până acum. Vaccinarea va fi posibilă atât la domiciliul persoanei, cât şi la cabinetul medicului de familie.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO