Tot mai multe persoane se îmbolnăvesc în SUA după ce mănâncă la McDonald's. Numărul bolnavilor a ajuns la 75
Numărul persoanelor infectate cu bacteria Escherichia coli după ce au mâncat la McDonald's continuă să crească în Statele Unite şi a ajuns la 75 de bolnavi, anunţă autorităţile sanitare americane vineri, relatează AFP.
Cel puţin 22 persoane au fost spitalizate, iar 13 state sunt afectate în prezent, anunţă Agenţia americană a medicamentelor (FDA). Două persoane au dezvoltat un sindrom hemolitic şi uremic, care poate conduce la o gravă insuficnţă renală.
Numărul morţilor a rămas la una.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Dintre persoanele bolnave, 42 de persoane bolnave care au fost intervievate au declarat că au mâncat la McDonald's, iar 39 au declarat că au mâncat un hamburger.
FDA ”foloseşte toate instrumentele disponibile pentru a confirma dacă ceapa este sursa epidemiei”, anunţă agenţia într-un comunicat.
Ancheta continuă, însă "Taylor Farms, furnizorul cepii tăriate a restaurantelor McDonald's respective a lansat o rechemare voluntară”, precizează agenţia.
Acest furnizor are şi alţi clienţi, care au fost notificaţi, precizează ea.
Niciun caz nu a fost semnalat FDA în afara Statelor Unite.
Săptămâna aceasta, autorităţile au anunţat mai întâi 49 de bolnavi.
Un hamburger specific - denumit "Quarter Pounder" în Statele Unite - se află în centrul atenţiei.
McDonald's a anunţat marţi că retrage ceapa tăiată din restaurantele din zonele respective, dar şi hamburgerul Quarter Pounder, ”în mod preventiv”.
Cel puţin două plângeri au fost depuse în numele persoanelor care s-au îmbolnăvit, a declarat AFP avocatul care le apără, Ron Simon. El cere pentru fiecare persoană suma de cel puţin 50.000 de dolari.
Una dintre persoanele infectate, un rezident din Colorado, Eric Stelly, s-a dus la McDonald's la 4 octombrie şi a început să dezvolte simprome gastro-intestinale două zile mai târziu, se aratp într-un comunicat. El a fost nevoit să se ducă la urgenţe pentru a primi îngrijiri.
”Epidemia de E. coli de la McDonald's va fi una dintre cele mai imporante epidemii de intoxicaţie alimentară din acest an”, a declarat Ron Simon, care reprezintă în total 25 de persoane.
”Mulţumită acestei acţiuni în justiţie şi a altora, ne vom asigura ca toate victimele să fie deplin indemnizate”, a subliniat el,.
Bacteria E. coli cauzează crampe stomacale, diaree şi vomă, în general timp de trei până la patru zile. majoritatera bolnavilor se vindecă fără tratament, însă unele persoane pot dezvolta complicaţii.