Dosarul DSK. Cine e faimoasa camerista "Ofelia fara chip"

Ultima actualizare: 13-05-2012 16:37
Dominique Strauss-Kahn

Jurnalistii de la Le Figaro sunt intrigati de faptul ca, pana acum, nimeni nu a vazut chipul celei care l-a bagat in puscarie pe directorul FMI, Dominique Strauss-Khan.

Camerista care traieste intr-un cartier sarac din SUA, Bronx, este descrisa de prieteni si vecini ca fiind "amabila" si "calma", scriu cei de la Le Figaro. Cea mai cunoscuta camerista din lume, la aceasta ora, continua sa se ascunda. Politia a interzis in mod oficial orice contact cu aceasta femeie de origine africana de 32 de ani si ii ofera protectie de sambata. De altfel, nimeni nu a vazut-o pana acum, cu exceptia avocatului lui Dominique Strauss-Kahn, care a avut "badarania" - scrie Le Figaro - de a o numi pe aceasta "neatractiva" din punct de vedere fizic, probabil pentru a demonstra nevinovatia clientului sau.

Avocat: Camerista pe care ar fi agresat-o seful FMI "nu e atragatoare"

Fosta sotie a directorului FMI sare in apararea lui

O fosta sotie a lui Dominique Strauss-Khan, Brigitte Guillemette, a spus intr-un interviu acordat cotidianului Le Parisien ca mentinerea in arest preventiv a lui DSK este "ingrozitoare" si "halucinanta". Ea a trait cu directorul FMI in anii 80'  si respinge, acum, acuzatiile politiei americane.

"A propus sa lase pasaportul, toate documentele de identitate, o cautiune in valoare de un milion de dolari. Cum sa consideri aceste garantii insuficiente?", a comentat Brigitte Guillemette, specialista in comunicare. Ea nu a vrut sa spuna "prea multe, pentru a o lasa pe Anne (Sinclair, sotia lui Strauss-Khan din 1991) si pe avocatii lui Dominique sa vorbeasca".

Brigitte Guillemette si Dominique Strauss-Kahn s-au casatorit in 1986 si au impreuna un copil.

Cine este menajera pe care ar fi violat-o seful FMI

"Faptele care sunt relatate de politia americana nu sunt compatibile cu barbatul pe care-l cunosc si cu care am trait timp de peste zece ani", a declarat Guillemette, directorul general al Euroscope Consulting, un grup de consiliere pentru dezvoltarea intreprinderilor.

Ca si alti apropiati ai lui Strauss-Khan, Brigitte Guillemette nu neaga atractia exercitata de femei asupra fostului ei sot. "Dar acest lucru nu inseamna ca ar fi putut face ceea ce i se reproseaza. Cred ca nu l-am vazut niciodata inchizand o usa cu cheia. Este o persoana blanda, violenta nu face parte din temperamentul sau. Are multe defecte, dar nu acela", a continuat ea.

"Va imaginati ca un tata poate face ceea ce i se reproseaza si ca merge, cateva minute mai tarziu, sa ia pranzul ca fiica sa? Nu are niciun sens. Este de neconceput si imposibil", a subliniat cea de a doua sotie a lui Dominique Strauss-Khan, care urmeaza sa mearga la New York saptamana viitoare, potrivit Le Parisien.

"Pentru Washington, DSK nu mai este directorul FMI"

Acesta este titlul unui articol din Le Parisien, care subliniaza faptul ca, desi Dominique Strauss-Khan beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, el nu mai poate conduce Fondul Monetar International.

Avocatii sefului FMI: Daca au avut loc relatii sexuale, au fost consimtite

Seful FMI, victima unui complot? Teoriile conspiratiei in cazul Kahn

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO