Tatal cunoscutului om de afaceri Mirco Maschio s-a sinucis. Fostul iubit al vedetelor mondene va mosteni o avere uriasa

25-06-2015 18:36


Milionarul italian Egidio Maschio, tatal omului de afaceri din Romania Mirco Maschio, s-a sinucis in biroul companiei sale, din regiunea Padova.

La 73 de ani, Maschio senior conducea un grup industrial care produce utilaje agricole, inclusiv langa Arad, filiala condusa de fiul sau. Mirco Maschio este acum unul dintre mostenitorii imperiului estimat la cel putin 31 de milioane de euro. Mirco e cunoscut si in lumea mondena de la noi, dupa relatiile pe care le-a avut cu Cristina Spatar, Cristina Rus si Bianca Dragusanu.

Egidio Maschio, tatal cunoscutului Mirco Maschio, a cinat impreuna cu familia cu o seara inainte sa-si puna capat zilelor, anunta presa italiana. A doua zi a mers la biroul sau din cadrul companiei pe care o are in regiunea Padova si si-a pus capat zilelor. Luase cu el si pusca cu care obisnuia sa mearga la vanatoare.

Maschio senior conducea o companie estimata la cel putin 31 de milioane de euro, care produce utilaje agricole in Italia, China, India si Romania. De filiala de langa Arad, deschisa in 2003, cu 250 de angajati, se ocupa fiul sau. Mirco Maschio a devenit cunoscut in lumea mondena de la noi in urma relatiei pe care a avut-o cu Bianca Dragusanu sau Cristina Rus, dar mai ales dupa ce a fost la un pas de casatorie cu solista Cristina Spatar. Fermecatorul italian de 38 de ani a dus-o pe cantareata acasa, in Italia. A dat pentru ea o petrecere mare, la care a luat parte si tatal sau. Mirco i-a oferit un inel de 35.000 de euro si a cerut-o pe artista de sotie. Dar s-au despartit inainte de nunta.

Motto-ul lui Maschio senior in viata era "sa crezi, sa cresti mereu". Avea de gand sa extinda compania, dar asta presupunea si un grad mare de indatorare. Numai in filiala din Chisineu Cris, de langa Arad, urma sa investeasca in urmatorii 3 ani 10 milioane de euro. Nu este asadar exclus ca presiunea problemelor financiare sa fi apasat prea greu pe umerii milionarului italian, speculeaza presa italiana.

Tatal lui Mirco Maschio a fost la fabrica din Chisinau Cris in urma cu 6 luni. Angajatii sunt socati de vestea pe care au primit-o. Joi au tinut un moment de reculegere, iar steagurile au fost coborate in berna.

In urma cu cativa ani, Silvio Berlusconi vizita una dintre fabricile lui Egidio, iar la iesire l-a descris pe Maschio drept un "om de afaceri adevarat, emblema de curaj si determinare".

"Avea un caracter de luptator... Era o persoana luptatoare. Suntem socati, era o persoana de la care nu se astepta un asemenea lucru", spune o vecina.

Egidio Maschio ramasese vaduv cu ani in urma si avea o logodnica. Are doi fii, Mirco si Andrea, singurii mostenitori ai imperiului sau. Familia Maschio mai detine afaceri si cu restaurante, crame de vinuri si imobiliare.

VIDEO PROTVPLUS.RO