Țara unde părinții riscă pedepse cu închisoarea dacă nu-și lasă copiii la școală de teama coronavirusului

Ultima actualizare: 31-08-2020 16:02
Țara în care școala a început la televizor. Cum se desfășoară cursurile. GALERIE FOTO - 8
Getty

Elevii și studenții din Spania au revenit la școală, luni, după șase luni de la debutul pandemiei de coronavirus, însă mulți părinți au declarat că nu-și vor trimite copiii la școală de teamă că ar putea contracta virusul.

Potrivit euroweeklynews.com, părinții care nu-și lasă copiii la școală riscă sancțiuni grave, cum ar fi amenzi usturătoare sau chiar pedepse cu închisoarea.

Un magistrat din Camera de Contencios a Curții Superioare de Justiție din Murcia și purtător de cuvânt național pentru judecători a explicat faptul că "părinții au obligația de a le permite copiilor să primească educație". "Din acest motiv, cei care încurajează absența riscă închisoarea, amenzi și, în cel mai rău caz, pierderea tutelei”, potrivit magistratului Ascensión Martín.

Magistratul Ascensión Martín compară aceste evenimente cu „atunci când un părinte refuză o transfuzie de sânge pentru copilul său și un judecător îi impune să o facă”.

Există o prevedere în Codul Penal care spune că acei părinți care nu-și lasă copiii la școală riscă între 3-6 luni de închisoare, scrie sursa citată.

Părinți, profesori, dar și politicieni din opoziția din Spania sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul a dechis deschiderea școlilor. Ultimele date guvernamentale arătă că 7.609 de persoane s-au infectat în cursul zilei de vineri, acesta fiind cel mai mare număr de la sfârșitul lunii martie .

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO