Tara unde 42% dintre barbatii tineri sunt virgini. Populatia s-a redus cu un milion de oameni in ultimii cinci ani


Ultimul update: Marti 20 Septembrie 2016 07:04
Data publicarii: Sambata 17 Septembrie 2016 13:32
Categorie: Stiri externe
osaka

Institutul National al Populatiei din Japonia avertizeaza ca peste 40% din adultii japonezi nu isi incep viata sexuala inainte de 34 de ani.

Majoritatea adultilor nu se implica intr-o relatie pana la aceeasi varsta, in timp ce populatia tarii s-a redus cu pana la un milion de oameni in ultimii cinci ani, relateaza news.ro, citand Russia Today.

Potrivit studiului, 42% dintre barbatii japonezi cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani sunt virgini. Acelasi lucru este valabil pentru 44,2% dintre femeile japoneze din categoria de varsta 18-34 de ani.

Acest trend din societatea japoneza s-a accentuat de la ultimul studiu care a vizat viata sexuala a tinerilor japonezi, in timp ce populatia arhipelagului s-a redus cu un milion de oameni in ultimii cinci ani.

In 2010, 36,2% dintre japonezi nu si-au inceput viata sexuala inainte de 34 de ani, acelasi lucru fiind valabil pentru 38,7% dintre femei.

Mai mult, acest tren nu pare ca se va schimba prea curand, avand in vedere ca 70% dintre tinerii japonezi nu sunt implicati intr-o relatie, iar acelasi lucru se aplica in cazul a 60% dintre femeile japoneze cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.

Cercetatorii japonezi avertizeaza ca acest trend va avea un impact negativ asupra populatiei tarii.

Pana la 90% dintre japonezii intervievati au sustinut ca nu se grabesc sa-si intemeieze o familie.

In realizarea studiului au participat 8.754 de persoane si 6.598 de cupluri casatorite din Japonia.

Pe langa numarul mare de adulti care nu si-au inceput viata sexuala, cercetatorii au descoperit o rata a natalitatii extrem de redusa.

Populatia Japoniei este in prezent de 127,1 milioane de locuitori. Insa, cercetatorii sustin ca populatia ar putea sa ajunga la 83 de milioane pana in 2100.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO