Țara în care cetățenii au devenit mai tineri cu un an sau doi după ce a fost schimbat sistemul de numărare a vârstelor
Toți sud-coreenii au devenit mai tineri cu un an sau doi, deoarece țara și-a abandonat sistemul tradițional – și din ce în ce mai nepopular – de numărare a vârstei și l-a înlocuit cu metoda acceptată la nivel international, scrie The Guardian.
În sistemul anterior, cetățenii țării sunt considerați a fi în vârstă de un an la naștere, iar un an se adaugă la fiecare 1 ianuarie.
Obiceiul neobișnuit însemna că un bebeluș născut în noaptea de Revelion avea să împlinească doi ani de îndată ce ceasul bătea miezul nopții.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Dar, în conformitate cu revizuirile introduse miercuri, vârstele vor fi calculate în același mod ca și restul lumii, scrie Korea Times.
Adunarea națională, care a aprobat modificarea în decembrie, a declarat că va „rezolva confuzia socială cauzată de utilizarea mixtă a calculelor de vârstă și de efectele secundare care rezultă din acestea”.
În timp ce standardul global s-a aplicat documentelor medicale și juridice încă din anii 1960, alte formulare oficiale au continuat să folosească metoda tradițională.
Sistemul a atras critici în ultimii ani din partea politicienilor care susțin că provoacă confuzie și face Coreea de Sud , o putere tehnologică și culturală globală, să pară decalată de restul lumii.