Țara care introduce ore obligatorii de criminalistică, ca să reducă atacurile cu cuțitul
Elevii din Marea Britanie vor lua lecţii de criminalistcă. Lecţia va dura o oră şi are ca obiectiv să îi tină pe elevi departe de armele albe, mai ales în perioada vacanţei de vară, când rata crimelor este cea mai mare.
Mişcarea anunţată de Ministerul de Interne, vine la 24 de ore distanţă de la realizarea unui sondaj realizat de Daily Mail, care dezvăluie că majoritatea britancilior consideră că poliţia a pierdut controlul asupra criminalilor. Autoritățile se confruntă cu presiuni din cauza creșterii cu 22% a numărului de crime comise cu cuțitul.
Aproape 50,000 de profesori de la şcolile generale au primit planuri de lecţii şi prezentări power-point pentru a-i învăța pe elevii cu vârste între 11 și 16 ani care sunt pericolele înarmării, dar şi cum să reziste presiunilor şi pericolelor de pe rețelele de socializare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
„Este important ca tinerii să fie capabili și încrezători să identifice riscurile asociate cu posesia de cuțite, dar și să se simtă suficient de puternici încât să trăiască neînarmaţi. Cursurile au fost proiectate atent pentru a minimaliza sentimentele de frică, şoc sau vină. Este important să evităm o gândire de tipul „cel mai rău scenariu””, se precizează în ghidul primit de profesori.
Marți, ministrul de Interne, Sajid Javid, va participa la ultima întâlnire cu noul grup împotriva violenţei, care se va concentra pe intervenţia timpurie şi pe metodele de stopare a crimelor în rândul tinerilor.
„Crimele comise cu cuțitul au efecte devastatoare în societate și Guvernul e determinat să ia măsuri să ne protejeze copiii, familiile și comunitățile. Aceste planuri de lecție va ajuta la ilustrarea impactului real pe care crimele cu cuțitul îl au asupra vieților celor tineri”, a spus ministrul Nadhim Zahawi, care se cupă de bunăstarea copiilor din Marea Britanie.
Totodată, ministrul Victoria Atkins a precizat: „Vacanțele de vară prezintă riscuri suplimentare pentru tineri, de aceea suntem pregătiți să facem tot ce putem să îi protejăm și să le dăm instrumentele care le sunt necesare ca să se poată bucura de vacanța de vară”.
Potrivit Daily Mail, organele de poliţie au arătat că 2,579 de arme au fost confiscate între lunile aprile 2015 şi ianuarie 2019, inclusive topoare şi aproximativ 500 de cuţite.
De asemenea, oficialii arată că 2017 a fost anul în care cele mai multe decese s-au produs în urma înjunghierilor, iar 46 de victime cu vârste de până în 25 de ani şi-au pierdut viaţa.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!