Țara care interzice posturilor naționale să difuzeze Gala Premiilor Oscar 2021

Dată publicare: 23-04-2021 20:24
Dată actualizare: 23-04-2021 20:29


Oscar 2021

China interzice posturilor naţionale să difuzeze Gala Oscar.

Serviciile de propagandă ale Partidului Comunist chinez au decis să cenzureze ceremonia Oscarurilor, potrivit Bloomberg, pentru că Academia Americană de Film a nominalizat anul acesta documentarul de investigaţie "Do Not Split", care prezintă manifestaţiile anti-Beijing de la Hong Kong din 2019, transmite News.ro.

Tot ce trebuie să știi despre Oscar 2021. Decernarea premiilor va fi LIVE în România pe Voyo.ro și Pro Cinema
 

Nominalizarea documentarului "Do not Split", realizat de jurnalistul norvegian Anders Hammer, care a investigat manifestaţiile de la Hong Kong din 2019 contra guvernului de la Beijing, a determinat autorităţile chineze să interzică posturilor naţionale să transmită în direct, pe 25 aprilie, a 93-a ceremonie a premiilor Oscar.

Această informaţie publicată de Bloomberg, dar a cărei sursă a rămas pentru moment anonimă, precizează că această decizie de a cenzura vine direct de la conducerea Partidului Comunist chinez.

Acest documentar care durează în jur de 35 de minute denunţă influenţa guvernului chinez în acest teritoriu care a rămas sub tutela britanică din 1997.

Anders Hammers a dat cuvântul manifestanţilor şi universităţilor ostile politicii de expansiune condusă de Beijing.

Cu "Do Not Split", regizorul scandinav revine asupra unui eveniment politic pe care nu ezită să-l considere "cel mai important al anului 2019".

Anders Hammer a câştigat deja premii internaţionale şi naţionale pentru această anchetă.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO