Tancuri si blindate NATO la granita cu Rusia. Cum "raspund" americanii provocarilor rusesti. VIDEO

Ultima actualizare: 28-02-2015 07:13
nato

Tancuri si vehicule blindate NATO au defilat marti in orasul Narva, Estonia, la doar cateva sute de metri de granita cu Rusia, relateaza publicatia Washington Post.

Provocarile intre Rusia si Vest continua in contextul crizei din Ucraina si a tensiunilor care au declansat o adevarata retorica de razboi intre Kremlin si Occident.

Estonia a sarbatorit marti Ziua Independentei printr-o parada militara la care au fost invitati sa participe si soldati americani, britanici si din alte tari ale NATO.

Deloc intamplator, defilarea a avut loc intr-un oras situat la granita cu Rusia, in care peste 90 la suta din locuitori sunt vorbitori de limba rusa.

Citeste si: David Cameron: "Occidentul trebuie sa impiedice Rusia sa destabilizeze Republica Moldova". Avertismentul transmis lui Putin

Evenimentul a avut loc la cateva zile dupa ce Vladimir Putin a aruncat din nou vina pe "Occident" pentru criza din Ucraina si a avertizat ca nicio alta tara nu trebuie sa isi faca iluzii ca poate atinge un nivel de superioritate militara comparativ cu Rusia.

Totodata a anuntat ca Moscova va avea "reactii adecvate" la orice "presiuni".

De la inceputul crizei din Ucraina Vladimir Putin a reluat criticile la adresa extinderii NATO si a dezvoltarii sistemului de aparare antiracheta si a subliniat ca pozitia dura a Rusiei in crizele globale ar trebui sa arate clar partenerilor sai ca este necesar un spatiu de securitate comun.

Alianta Nord-Atlantica a anuntat in ianuarie construirea a doua cartiere generale regionale, in Romania si Polonia, si infiintarea unor centre de comanda ale Fortei de reactie rapida in Romania, Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia si Estonia.

Forta de reactie rapida, creata pe fondul actiunilor Rusiei in Ucraina, va avea 5.000 de militari si o capacitate de interventie in cel mult 48 de ore.
 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO