Sustinator surpriza pentru Donald Trump. O fosta glorie le cere americanilor sa ii dea ocazia sa ofere "grandoare Americii"


Ultimul update: Sambata 23 Ianuarie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 20 Ianuarie 2016 12:01
Categorie: Stiri externe
Donald Trump

Fosta glorie a Tea Party Sarah Palin, invinsa la postul de vicepresedinte al SUA in 2009, a facut apel la republicani sa il voteze pe Donald Trump la alegerile primare, vazand in el omul care 'va arunca in aer' establishment-ul politic, relateaza AFP.

"Sunteti pregatiti sa oferiti grandoare Americii?", a intrebat ea in cadrul unei manifestatii electorale a miliardului la Ames, in statul Iowa, transmite Agerpres.

Fost guvernator de Alaska, Sarah Palin a fost aleasa, spre surpriza generala, de catre John McCain sa candideze cu el pe lista la alegerile din 2008 impotriva lui Barack Obama.

De atunci, ea si-a pierdut influenta, dar ramane extrem de populara in adunarile conservatorilor, unde apare cu regularitate pentru a critica establishment-ul, elitele politice si economice si in special pe 'baronii' Partidului Republican. Ea nu mai exercita din iulie 2009 niciun un mandat pentru care sa fi fost votata de electorat.

"Este un maestru in negocierea de acorduri", a spus ea, laudand cariera in afaceri a lui Donald Trump. "Nu datoreaza nimic nimanui, cu exceptia noastra, a poporului", a adaugat ea.

Sarah Palin, in tonul sau obisnuit care amesteca critici acide, butade si fraze soc, si-a exprimat sustinerea totala pentru Donald Trump, singurul candidat capabil, in opinia sa, sa invinga aparatul politic.

"Avem nevoie de cineva nou, care sa aiba puterea si capacitatea de a arunca in aer establishment-ul", a declarat ea. Ceilalti candidati, sustinuti de elite, "poarta corectitudinea politica asemenea unei centuri explozive", a mai spus Sarah Palin.

"Sunteti pregatiti sa aveti un comandant-sef care ii va lasa pe luptatorii nostri sa isi faca treaba si sa dea o lectie Statului Islamic?", a intrebat de asemenea Sarah Palin.

"De la inceput, mi-am spus ca, daca voi candida, va trebui sa ii obtin sprijinul. Este o femeie care simte lucrurile si le intelege mai bine ca oricine", a spus Donald Trump dupa discursul lui Sarah Palin.

Nu se stie daca anuntul de marti va schimba cursul alegerilor, insa este notabil ca Sarah Palin l-a preferat pe Donald Trump in fata senatorului Ted Cruz, pe care l-a ajutat sa fie ales in Senat in 2012.

Republicanii fac campanie intens in micul stat Iowa unde electorii vor vota la 1 februarie sub forma unor reuniuni numite 'caucus', prima etapa a alegerilor primare din tara. Pentru moment, conform sondajelor, Donald Trump si Ted Cruz sunt la egalitate.

Pe de alta parte, republicanul Jeb Bush a declarat marti ca Donald Trump "nu este un candidat serios" pentru Casa Alba si, denuntand vulgaritatea sa, a prezis ca el ar fi 'nimicit' la alegerile prezidentiale.

"Exista o lipsa de seriozitate, cel putin din partea candidatului aflat in frunte" in randul republicanilor, a declarat, al New York, Jeb Bush, ramas in urma in sondaje de mai multe luni.

"Nu stiu care sunt politicile sale, dar atunci cand nu stie ce este triada nucleara, acest lucru trebuie sa se opreasca", a afirmat el, facand referire la faptul ca Donald Trump a evitat o intrebare privind cele trei componente ale arsenalului nuclear american in cadrul unei dezbateri republicane de luna trecuta.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO