Vladimir Putin se întâlnește joi cu jurnaliștii, la Kremlin. Peste 1.600 de ziariști au fost acreditați

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
superputin
Pro TV

Un super-om, un erou de benzi desenate, un preşedinte care protejează ţara de orice pericol. Aşa este înfăţişat Vladimir Putin în cadrul unei expoziţii care şi-a deschis recent porţile la Moscova.

Preşedintele rus, încă extrem de popular, se pregăteşte să câştige la anul un nou mandat de şase ani. Astăzi va participa la întâlnirea maraton cu jurnaliştii, care a devenit tradiţie la Kremlin. Mai mult de 1640 de jurnalişti au fost acreditaţi pentru această conferinţă de presă, care va începe de la ora 12.00. Ei vor putea să-l întrebe, timp de câteva ore, pe liderul de la Kremlin despre chestiuni de politică externă, starea drumurilor sau despre viaţa sa privată.

Mai mulţi artişti ruşi au primit misiunea să realizeze portrete ale preşedintelui rus în diverse ipostaze, iar rezultatele pot fi acum admirate de public în cadrul unei expoziţii intitulate "Super-Putin".

Preşedintele rus poartă haine de erou de benzi desenate. E puternic şi de neînduplecat cu cei care vor să facă rău Rusiei, însă păstrează ascunsă o latură sensibilă.

Muzeul aparţine unui fost primar de provincie, care a candidat la alegerile prezidenţiale. "Noi prezentăm felul în care Vladimir Putin e văzut de majoritatea ruşilor care au votat pentru el. Ei cred cu adevărat că Putin e un supererou şi că, fără el, Rusia se va destrăma, Statele Unite sau Ucraine ne vor ataca şi nimic nu va mai rămâne din ţară", a explicat proprietarul muzeului.

Cu un aşa electorat, Putin nu are emoţii că va câştiga alegerile prezidenţiale de anul viitor şi că va conduce Rusia până în 2024.

Două prietene, Masha şi Dasha, au venit să admire portretele preşedintelui. La 20 de ani, nu-şi amintesc ca Rusia să fi avut vreodată un alt lider. "Fără el, m-aş simţi ca şi cum nu aş avea mâini. Nu-mi pot imagina pe nimeni altcineva în această funcţie", a explicat una dintre tinere.

Cel mai recent sondaj arată că Vladimir Putin se bucură de sprijinul a peste 80% din alegătorii ruşi.

Pe de altă parte, pentru admiratorii preşedintelui nu pare să conteze că economia nu merge deloc bine, că Rusia a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de iarnă din cauza acuzaţiilor de dopaj şi că Statele Unite ameninţă Moscova cu noi sancţiuni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO